Förberedelser

Jag somnade i soffan framför Gilmore Girls imorse nångång runt 6. Kärleken hade haft stora problem att få mig att vakna och följa med honom till sängen när han kom hem. Själv har jag inga minnen av att jag tog mig från soffan och in i sängen, så jag får ta honom på hans ord. Jag vaknade kl 11 och kände mig som sju svåra år.

Dagen har mest ägnat sig åt förberedelser av olika slag.

Operationsförberedelser etc

Jag började med att åka och veckohandla och införskaffa bland annat Descutan på Apoteket. De hade varken det eller Hibiscrub, så någon tvagning med mer än tvål blir det inte ikväll eller imorgon. Jag har tvättat magen med handsprit, det borde ju vara okej tycker man. Det suraste är att jag måste plocka ut navelsmycket :( (Det gror igen på bara några timmar har jag märkt.)

Flyttförberedelser

Jag åkte hem till min gamla lägenhet och fyllde två flyttkartonger med glas och porslin.

Julförberedelser

Hem, packa upp alla varor och börja med storkok risgrynsgröt och en dubbel sats knäck. Ett smart knep med knäck är att man, när smeten är klar, häller den i en ursköljd och torr gammal mjölktetra. Sen häller man smeten i formarna från själva ”pipen” där man häller mjölken från. Minimalt med kladd och sen är det bara att slänga tetran i soporna. Hur smidigt som helst.

Höhö, jag visar helt klart oroande husmorstendenser – storkok gröt och smarta knäcktips. Ujuj, var ska det sluta?!

När Kärleken vaknade runt 16 käkade vi lite middag och sen åkte han till jobbet igen. Vrickat schema, måste jag säga. Slutar jobba kl 7 på söndagsmorgonen och går på kl 18 igen samma dag.

Jag skippade träningspasset jag planerat in idag och började packa in proslin och glas i skåpen. Herregud! Vi kommer aldrig någonsin lida brist på varken glas eller porslin! Jag är glas- och muggoman, han är porslinoman. Det är verkligen knökafullt i skåpen nu!

Nu har jag just duschat och tvagat magen extra noga. Jag dricker julmust och äter knäck så att det knakar i tänderna. Jag ska nog äta en clementin också. Det gäller att passa på – efter kl 24 får jag inte äta något. Tur att jag får dricka fram till kl 6 imorgon bitti i alla fall.

Nu går jag mest omkring och fnular i vår fina, mysiga, juliga lägenhet och väntar på att Kärleken ska komma hem och kramas lite innan vi somnar som två trötta sillar. Stackars Kärleken som kommer få ta hand om världens ynkligaste och bedrövligaste flickvän på sina lediga dagar. Han kommer få laga mat, diska och passa upp på mig medan jag ligger på soffan och gnyr.

Uh, jag ser verkligen inte fram emot det här! Tumhåll mellan 7.15 och 16 imorgon, tack. Jag planerar inte att kila vidare under narkosen, så jag säger ”på återseende”.