Den sista dagen… fortsättningen

Den sista dagen på veterinärutbildningen var också den dagen då Kärleken sa: – Nu får du komma ut. Och när jag kom ut ur sovrummet hade han dukat upp en alldeles fantastisk picknick på vardagsrumsgolvet. Det var vin och kex och ost, och bröd och kyckling och marinerad vitlök och marinerade kräftstjärtar och soltorkade tomater och melon och ananas. Hela vardagsrummet var fullt av värmeljus och på golvet bredvid picknickfilten och kuddhögen stod tre underbara blombuketter – en från Kärleken, en från Kärlekens mamma och pappa, en från Kärlekens bror med familj.

Behöver jag säga att tårarna trillade på mig?

Kärleken är det bästa som finns, det bästa som hänt mig. Jag tror inte att det finns en enda människa på jorden som har det lika bra och som är lika lycklig som jag!

Den sista dagen på veterinärprogrammet var också då Kärleken köpt mina favoritwienerbröd (med pecanötter och lönnsirap) och min favoritglass (Siaglass med valnötter) till efterrätt.

Den sista dagen på veterinärprogrammet ringde det på dörren och där stod grannen och luffaren med present. Självklart fick de glass och kaffe. Presenten innehöll – en borrmaskin!

HAHAHA! :D Jag har kidnappat deras borrmaskin så många gånger att den praktiskt taget bott mer här än hemma hos dem. Men nu har jag en egen! Och som jag ska borra! :D  ;)

Tänk att jag har såna fantastiska vänner och en så fantastisk Kärlek! I löv you all!

Den sista dagen…

Den sista dagen på veterinärprogrammet vaknade jag och var dödligt trött efter en taskig natt. Den sista dagen innan balen upptäckte jag att mitt ansiktet pryddes med en snygg, röd finne vid höger tinning och en i pannan. Tack alla gudar för täckstift. Och mascara.

Den sista dagen på veterinärprogrammet var det två grader varmt på morgonen. Jag gjorde en inbakad fläta i håret, satte på mig långkalsonger, jeans, svart långärmad t-shirt och den fina koftan jag fick av Kärleken i julas.

Den sista dagen på veterinärprogrammet satt vi på föreläsningar fram till lunch. Vi blev bjudna på lunchmacka, godis och kaffe och fick en bok om katt- och hundnutrition.

Den sista dagen på veterinärprogrammet fick jag reda på att jag ska gå in först av alla i aulan, precis bakom standarbärare och tofsvipor.

Den sista dagen på veterinärprogrammet korkades det upp skumpa efter sista föreläsningen och sen hastades det iväg till aulan i stan för genrep. På vägen dit var himlen blå och solen, som visserligen var på väg ner, sken.

Den sista dagen på veterinärprogrammet köpte jag skumpaglas i plast, alkoholfritt och vanligt bubbel och lite tilltugg. På Systemet träffade jag herr Kardiolog som dunkade mig i ryggen.

Den sista dagen på veterinärprogrammet kom Kandidaten förbi med blommor och kalasfint smycke medan Kärleken grejade med hemligheter i köket och jag var förvisad till sovrummet där jag sitter nu.

Den sista dagen på veterinärprogrammet fick jag priset jag vann efter förstaplatsen i Mimos julkalender på posten.

Den sista dagen på veterinärprogrammet ska jag röja upp här hemma. Jag ska tvätta håret, göra ansiktsmask och plocka fram alla smycken och förbereda så att det bara är att gå upp, sminka sig, åka till frissan, åka hem, sätta på lösnaglar och kläder och sen åka till aulan.

För att ta emot mott diplom.

För att bli färdig veterinär.

Den sista dagen… Det är idag.