Kolik

Jag har fått sova ostört inatt också. Det var bara ett problem – jag kunde inte somna.

För just som jag skulle gå och lägga mig ringde det en djurägare som hade ett föl med kolik. Baaah! Jaja, jag åkte ut och behandlade den lilla och nog såg den lite piggare ut när jag åkte. Men vad fanken, inte kunde jag släppa det där när jag skulle till att somna – jag bara låg och väntade på att telefonen skulle ringa med en hysterisk fölägare i andra änden. Men telefonen teg, tack så mycket för det!

Det blev sovmorgon idag också, strax efter klockan åtta ringde första djurägaren. Det har det trillat in lite samtal då och då under förmiddagen. Allt som allt har det blivit fyra resor hittills. Fyra kor med akut mastit, en med subklinisk mastit och en ko som inte ville komma igång att äta efter kalvningen.

När jag satt på stationen och läste mjölkprover och satte en drös nya mjölkprover ringde det igen – en kolikhäst. I hate them! På beskrivningen lät den ganska dålig. Det var den inte, visade det sig när jag väl kom ut. Jag tror att lite kramplösande och en bolusdos B-vitaminer kommer att bota hästen. Gud, vad jag hoppas det!

Och jag hoppas att det blir lugnare idag än det var igår. Jag skulle gärna vilja hinna duscha framåt kvällen – att lägga sig i sängen och lukta lagård är ingen höjdare.