Torsdag

Idag var vi full styrka på jobbet, vilket innebär en lugn och stilla dag. Åtminstone för oss som inte har jour :)

Jag hade bara tre resor, alla till hästar. På ett ställe var det munkoll på två hästar. Inga bekymmer där. På nästa ställe var det vaccination av två hästar. Snabbt och lätt avklarat.

På det sista stället var det en unghäst som fått sårskada på ett bakben. Det ena såret blev jag lite bekymrad över – jag kunde inte utesluta att det inte perforerat knäleden. Jag kände mig hyfsat säker på att så inte var fallet, kanske 95% säker. Men det innebär också 5% osäkerhet. Det vore så himla taskigt att förstöra en unghäst, så för allra säkraste skull remitterade jag den till Skara.

För jag är inte så modig att jag vågar ställa mig och provtrycka en led i fält.

Det värsta som kan hända är att djurägaren blir arg för att jag skrämde upp henne och orsakade henne en massa besvär och gjorde henne lite fattigare. Eller att veterinären på Skara tycker att jag är den fjantigaste lilla gröna veterinär som någonsin vandrat på denna jord. Jag kan leva med båda dessa scenarion.

Jag hade haft bra mycket svårare att leva med en häst med septisk artrit.

Jag kom hem strax efter 13 idag och jag sov någon timme medan mamma var i stan. Jag har läst ut Skumtimmen och börjat på Nattfåk av samma författare. Jag gillar den väldigt mycket bättre, än så länge.

Det är det här jag saknat och längtat så efter – att jobba, komma hem och vara ledig. Att ha så pass mycket ork kvar i huvudet att man kan läsa för nöjes skull. För när man suttit på föreläsningar en hel dag och sen pluggat ett antal timmar på kvällen är man inte så sugen på att just läsa som avkoppling.

Jag har saknat läsandet något alldeles fantastiskt.

Och jag saknar Kärleken alldeles fantastiskt. Men om ett dygn sitter jag på tåget hem :D