Intervjuer

Håhå jaja!

Igår en intervju på ett stort djursjukhus. Stort, fint, lyxigt med MR och CT bland annat. Man hade säkert kunnat lära sig precis hur mycket som helst. Men, nej. Även om jag på allvar hade övervägt att arbeta där hade jag tackat nej av olika anledningar. Vilka tänker jag inte ta upp här. Jag tror att det kanske inte är ett så smart karriärsdrag att prata illa om ett av Sveriges största djursjukhus ;)

På väg till djursjukhuset ringde min telefon och jag blev tillfrågad om jag kunde komma till en annan intervju som idag. Och eftersom jag inte har mycket annat för mig, mer än att leka hemmafru vill säga, så var det inget snack om saken.

Puh! Snacka om grillning! På danska dessutom. Jag vet inte om det är ett jobb som skulle passa mig, det heller, men samtidigt har jag inte råd (eller tid) att vara hur kräsen som helst. Återstår att se var den här intervjun leder.

Igår efter jag varit på djursjukhuset svängde jag förbi hembyn eftersom det liksom ligger på vägen. Pust och stön. Illamåendet som en pelare i halsen. Rysningar och krypningar och ångesten på lur där strax under ytan.

En dag ska jag åka dit för sista gången. Och göra ett avslut. En gång för alla. Avslut med huset där jag växte upp, med gatorna där jag sprang och skrapade knäna på gruset. Med lekparken där jag åkte linbana och ramlade ner från klätterställningen och fick munnen full av sand. Med pulkabacken och skridskobanan. Med lågstadieskolan och mellanstadieskolan. Med skogsgläntan och med ängen framför huset där pappa bor nu. Med kiosken där jag köpte godis för pengar jag fått för “tjänster” jag utfört. Med skogen där jag byggde koja och tittade på rådjuren, med stenrösena där jag hoppade från sten till sten och upprepade mina mantran för mig själv för att på något vis få det onda att försvinna. Med kärret där jag gick ner tills jag stod med dyvatten till långt upp på vaderna och dansade och dansade och hoppades att jag skulle sjunka så djupt ner i dyn att jag aldrig skulle komma upp igen. Med trappan ner i källaren under posthuset där vi smög på de som hade tvättstuga nere i källaren. Med pappastenen och mammastenen och äggstenen.

En dag ska jag göra det.