Några foton och en dikt

För ett tag sen var jag och hälsade på min bror med familj i Sollentuna. Lillan har fått en liten tand mitt i munnen och kryper som ett skållat troll, det riktigt smattrar i golven när hon kommer. Och så är hon såklart fasters älsklingsbebis! Sötare än socker och ljuvare än honung.

 

 

p2090339

Spagetti och köttfärssås är en favorit

 

p2090363

Sötast av alla söta barn

 

På alla hjärtans dag fick jag en underbar bukett blommor av Kärleken. Nejlikor och liljor.

p2160003

 

Mer förvånande var kanske att jag fick ett telefonsamtal från Blomsterhallen där de meddelade att de hade en bukett blommor som skulle levereras till min dörr under dagen. Jag hade ingen aning om vem det skulle vara ifrån. En hemlig beundrare kanske? ;)

Nu var det inte så. Istället var det en gigantisk bukett tulpaner från min raraste lilla mamma. Hon hade deltagit i en tävling där man skulle skicka in en dikt och om man vann fick man skicka en bukett blommor till någon särskild person. Mamma vann! (Såklart, min mamma skriver helt fantastiskt bra!) Och så skickade hon blommorna till mig!?

Med mammas tillåtelse publicerar jag den vinnande dikten här:

 

JAG VILLE VARA

 

 

Jag ville vara tåren

på din kind

eller en smeksam böljande sommarvind

som lekfullt rufsar till ditt hår

Jag ville vara stenen

på stigen där du går

 

Jag ville vara takdropp

från ditt hus

eller brasan som ger dig värme och ljus

Jag ville vara täcket

mot din nakna hud

eller ängen till din ära

klädd i blomsterskrud

 

Allt jag ville vara

för att vara nära dig

Allt du nånsin önskar, skall jag vara – just för dig

Jag vill att du skall veta

och tror nog du förstår

att jag är dig nära

varje dag som går

 

Sniff, sniff! Min mamma är så bra!

p2160001

 

 

p2160002

Kärlekshelg

Vilken underbar helg det har varit!

På lördagen bestämde vi oss för att äta hemma ändå och ta restaurangbesöket på söndagen istället. Kärleken tog en ensam promenad medan jag satt hemma i soffan och läste. När han kom hem hade han en blombukett i ena handen och badskum och lyxig choklad i andra.

Eftersom det var så underbart väder tog vi oss en gemensam promenad och passade på att köpa ingredienser till kvällens matlagning och hyra en film.

Sen rörde vi oss inte många meter från soffan resten av kvällen.

Igår var vi på husvisning på eftermiddagen. Ett jättemysigt hus med mycket mark till. Hade huset bara varit en aning större och om ladorna på gården varit i bättre skick hade vi kunnat tänka oss att bo där. För man vill ju gärna bo på ett ställe längre tid än tills att ens barn börjar kunna gå – efter det måste det huset betraktas som livsfarligt. Och för litet. De där ladorna blev man antingen tvungen att riva eller att renovera från grunden. Mycket jobb – oavsett. Men åååh, vilket mysigt hus!

Vi åkte hem, fikade lite och sen in till stan för att ta det där restaurangbesöket. Gudomlig mat! Jag åt en bruschetta som var bland det godaste jag någonsin ätit. Huvudrätten var god den med (färsk pasta med vitlöksfrästa tigerräkor, körsbärstomater och pinjenötter) men bruschettan kommer jag drömma våta drömmar om länge!

Jag var så mätt att jag fick hjärtklappning!

När vi kom hem badade vi skumbad i badkaret, flyttade oss vidare till sängen och sen till soffan för att kolla på film.

Jag somnade med min arm kring Kärlekens midja, snusande i hans nacke.

Jag älskar och älskar och hoppas att man aldrig kan älska slut på kärleken!