Jourbyte

Kollegan och jag bytte jour. Han ska vara ledig på onsdag och hade egentligen jour imorgon kväll. Då skulle det innebära att han skulle behöva åka in till stationen och lämna bilen tidigt på ondagsmorgonen på sin lediga dag. Alltså gjorde vi ett byte – han tog jouren idag och jag tar hans jour imorgon och min ordinarie på onsdag.

Det passar mig riktigt bra, eftersom jag är supertrött idag. Jag somnade till och med på sängen i vilrummet på jobbet medan jag väntade på skjutsen hem. Dessutom fick kollegan ett samtal om ett livmoderframfall på ko när han tog över jourtelefonen. Gissa hur glad jag är över att slippa den resan?! <– Jätte!

Vår?

Idag är det rena rama vårvädret med sol, takdropp och fågelkvitter. Det är härligt att vara distriktsveterinär när vädret visar sig från den här sidan.

Det körde ihop sig lite imorse med två lediga veterinärer och en sjuk. Den enda närvarande kollegan hade smådjursmottagning och kvar stod jag med en hel drös resor samt jour. Jag ringde in en av de lediga veterinärerna. Måttligt populärt kan man säga… Och konstigt nog känner jag mig som en bov. Vad är det med mig och mitt dåliga samvete? Inte nog med att jag har dåligt samvete över saker som jag faktiskt ska ha dåligt samvete över, man tycker ju att det kan räcka. Nej, dessutom ger jag mig dåligt samvete över saker jag inte alls kan styra över. Bah! Irriterande!

Nu har jag betat av dagens resor och väntar på telefonsamtal från SVA angående ett blodprov som jag ska skicka. Jag kan hoppa upp och sätta mig på att min läkare som jag har telefontid hos alldeles strax kommer att ringa exakt samtidigt.

Jag behöver öva på att inte hetsa upp mig i onödan!

Jag hoppas på ett par, men inte fler än tre, jourresor i eftermiddag/kväll så att jag får ihop lite pengar. Annars är det ju iofs rätt skönt att sitta i en fåtölj och läsa också…