Diverse

Jaha, var ska jag börja?

I tisdags fyllde Kärleken år och det firades såklart med sång och frukost på sängen.

p1010005

Av mig fick han en trilogi scifi-böcker som han önskat sig. Eller, han hade önskat sig en bok och när jag började kolla på vad det var för en bok, insåg jag att det var första delen i en trilogi. Så jag köpte allihop. Av sin mamma och pappa fick han ett fluffigt och mysigt täcke.

I förrådet hade jag gömt resten av födelsedagsöverraskningen som han inte skulle få förrän på kvällen. För att vara säker på att han inte stövlade in i förrådet av misstag och upptäckte hemlisarna satte jag en lapp på dörren.

p1010004

 

Jag skulle vara hos frissan kl 11 på förmiddagen, så jag fick åka iväg och lämna Kärleken ensam. Det var meningen att han skulle jobba, men jag hade smittat honom med min korta lilla sjuka, så han var hemma både måndagen och tisdagen.

Min frisyr ja… Den blev inte exakt så som jag hade önskat mig, men jag är ganska nöjd ändå. Jag tror att den kommer bli riktigt bra om ett par veckor när den vuxit ut lite. Frissan konstaterade en aning chockat att mitt hår vuxit 5 cm sedan jag var där sist. Det växer alltså ungefär en halv centimeter i veckan. Helt sjukt!

Nu är jag i alla fall korthårig igen och det är SKÖNT!

p1010013

 

Kärleken fick såklart bestämma middag på sin födelsedag och det blev pizza. Skönt att slippa laga något och skönt att slippa piffa upp sig och åka iväg någonstans för att äta ute. Bara sunka hemma i soffan tillsammans med en film, en öl och pizza.

I onsdags och igår var Kärleken ledig. Vi har pysslat lite här hemma, varit och storhandlat, jag har tagit ett par korta joggingrundor. Igår gick vi på tur ut i Hågadalen med en termos varm choklad och ostsmörgåsar i det härliga vädet. Vi stannade på en höjd och inmundigade picknicken och jag blev iskall på baksidan av låren. Vi träffade på en ryttare till häst och en hund. Annars var vi helt solo i skogen. Att bara sitta tyst och lyssna på skogen är något jag borde ta mig tid att göra oftare.

p1010022

 

På kvällen igår var vi på polispuben och käkade lite tacos tillsammans med Kärlekens kollegor. På vägen hem hamnade vi i en diskussion som gjorde mig så rasande arg. Inte på Kärleken eller på någon person, mer på själva situationen. Hur jag än gör/tänker/säger så blir det bara skit. Jag avskyr när mitt förflutna sticker upp sitt fula tryne på det där viset.

Det var länge sen jag var så arg. Jag slamrade och slog, slet av mig min varma tröja och slängde den med full kraft i soffan, jag höjde till och med rösten. Jävla SKOOIIIT! Som ett brev på posten kom så migränen. Men med Immigran (som jag numer kan ta utan att vara rädd för interaktioner med SSRI) klingade det av snabbt, kvar blev bara ett lätt illamående.

Idag vaknade både jag och Kärleken tidigt och hade en trevlig stund innan vi klev upp ur sängen ;) När Kärleken åkte iväg till jobbet tog jag itu med disk, tvätt och dammsugning. Snart är det verkligen dags att putsa fönstren också. Tänk, jag har fler än ett fönster! Jag har fönster i tre (!) väderstreck!

Nu måste jag ta mig en dusch och börja göra mig iordning. Grannen kommer hit snart. Vi ska förfesta lite innan vi drar ut på stan och dansar hela natten. Jag behöver verkligen dansa lite!

PS. Mitt examensarbete är nu godkänt och publicerat och alla mina kurser är registrerade och godkända. Nu väntar jag bara på mina personbevis som behövs för att kunna kräva ut sin examen och därefter sitt leg. Snaaart är jag leg vet! :) DS