Utflykt

Efter en skön sovmorgon med tillhörande mys tog vi Kärlekens lilla röda bil på utflykt. Vi åkte till Wiiks slott ett par mil från Uppsala i det underbara vädret. Vi promenerade på stigarna kring slottet och slog oss ner på en filt på en berghäll och fikade i solen.

På vägen hem åkte vi en lång omväg, bara för att se omgivningarna. Himlen var smärtsamt blå och fälten bruna och neongröna. Röda små hus och slingrande vägar.

Jag har pysslat lite i trädgården, vattnat och slumrat en stund på soffan. I maten idag hade jag rörlök från trädgården.

Förövrigt signalerar min kropp med all önskvärd (?) tydlighet hur redo den är för att bli befruktad. Två dagar efter ägglossning och jag har gått upp en kupstorlek och ömmar och är svullen lite överallt. Min hjärna däremot har fullt upp med att klara av pendling och jobb utan att bryta samman i en härdsmälta. Så kroppen får allt vänta ett tag till.

Kärleken jobbar natt och medan han sover imorgon hoppas jag på att kunna ligga en stund i solen och plugga lite klinisk kemi. Jag vet att kunskaperna finns någonstans där inne i hjärnarkivet, de behöver bara dammas av en smula. På jobbet är det inte de “vanliga” fallen som kommer. Eftersom det är ett av de största (och bästa?) djursjukhusen i landet kommer det mycket specialfall som utretts i all oändlighet på andra kliniker utan framgång. Och så är det meningen att jag ska lösa problem som långt mer erfarna kollegor gått bet på. Humm!

Dessutom kommer det svårt sjuka djur till oss lång bortifrån eftersom vi ofta är det närmaste djursjukhuset. Om man nu kan kalla 50 mil och längre för nära…

I går höll jag på med en valptik nästan hela dagen. Det var så mysigt! Undrar hur det gick för dem! Hmm, ja, reproduktion behöver jag läsa på också… Hur var det nu med de där progesteronnivåerna på hund?

Måndag och tisdag förmiddag går jag själv på akuten. Det känns ju som ett listigt drag av schemaläggaren… Tur att det är dagtid åtminstone, så att jag kan rusa runt och fråga.

Nä, usch vad jag har tråkigt. Jag ska nog gå och lägga mig och läsa lite. Bara för nöjes skull.