Zzz

Otroligt tråkig och trög dag!

På förmiddagen var jag s.k. “resurs”. Det innebär att jag får hoppa in där det behövs, om det behövs. Jag fick ta in två patienter för poliklinikoperationer. Den första gick på ett litet kick, bara en snabb undersökning, skriva journal och skriva in på operationsavdelningen för gipsbyte.

Sen vänta, vänta, vänta på nästa patient som inte dök upp.

Den andra patienten var en lite äldre hund som förmodligen hade en böld vid en tandrot. Eftersom det var en äldre hund med lite andra åkommor beslöt jag att ta lite blodprover innan sövning. Det tog ju sin lilla tid att få svar på de proverna och under tiden satt jag och svarade ut provsvar, ringde djurägare och påbörjade ett remissvar.

När allt var klart med blodproverna skrev jag in den gamla hunden och hade sedan inte ett dugg att göra fram till lunch. Så jag satt och tittade på tv i lunchrummet, drack kaffe, småpratade med alla möjliga.

Efter lunch skulle jag ha två (!) patienter. Det är ju inte så att de bokar ihjäl sig på mina listor i alla fall. Den första patienten var en halt polishund. Usch, jag gillar verkligen inte poliser. Man tycker ju att jag skulle ha vant mig efter att ha varit tillsammans med en i ett år, men icke! Det var skitjobbigt att vara ensam med den uniformerade polisen i ett rum tillsammans med han JÄTTEstora schäfer som hade munkorg på sig, dagen till ära :|

Nåja, jag listade ut var hältan satt och slog ett par röntgenbilder. De visade inget spännande alls, så hunden och husse fick gå hem med två veckors sjukskrivning för hunden, ett recept och några förhållningsregler. De kvinnliga djursjukvårdarna (och några av veterinärerna med) var hyfsat avundsjuka över att jag fick ta hand om en polishund med tillhörande uniformerad förare. Jag fick bara stora skälvan. Obehagligt!

Sen väntade, väntade, väntade jag på nästa patient. Jag väntade i två timmar. De dök inte upp. Då gav jag blanka fasen i det hela och drog hem istället. Kollegan skulle på kurs efter jobbet, så jag slapp vänta på honom. Så idag var jag hemma riktigt tidigt.

Så av dagens 12 timmar har jag ägnat tre i bilen, en på lunch, knappt en med patienter och resten med att vänta. Vänta, vänta, vänta.

Men imorgon blir det full rulle igen. Jag har fått ta över en sjuk kollegas lista och hon skulle ha gått på akuten på morgonen och ha egen bokad lista på eftermiddagen. Eftersom det är fredag lär det vara smockat på akuten och den bokade listan var också helt knöfull. Så jag lär ha att göra. Men det är då jag trivs bäst.

Men sen är det helg! :)