Helgen

Det har varit en underbar helg!

Igår var vi på betessläpp på förmiddagen. Vi fick en bra plats bland alla hundratals människor som var där för att titta på kossorna. Kor är mitt absoluta favoritdjur! Jag blir glad i hela kroppen av dem! Tjohoo, så glada de blev över att få komma ut i gröngräset! Jag blev alldels varm och mjuk inuti. Ljuvliga djur!

På vägen hem handlade vi en förfärlig massa förnödenheter inför grillkvällen. Det gråmulna vädret gav vika för lite solsken och det lovade gott inför kvällen.

Jag bakade min “berömda” kladdkaka och vi städade upp lite här hemma. Strax före 17 drog Kärleken igång grillen och snart kom gästerna. Först kom Kärlekens ex med man och barn, därefter en vän till Kärleken med sambo och två barn. Vi grillade och snackade ute i trädgården och grillröken låg tät över kvarteret (och inne i lägenheten, eftersom balkongdörren stod öppen).

Det var lite småkyligt ute, så vi tog våra tallrikar och satte oss inomhus och åt. Det är något alldeles speciellt med årets första grillade måltid!

Lite senare kom ännu en vän till Kärleken och han slängde på sin mat på grillen. Snart blev det dags för barnfamiljerna att åka hem och natta barnen, men vännen B stannade kvar. Vi snackade och skrattade och spelade Sing Star. Jag vann :D

Jag var faktiskt lite seg och törstig när jag vaknade i morse. Det blev några glas vin igår… Eftersom det var hyggligt väder ute, bestämde vi oss för en utflykt.

Härom dagen fick vi en folder i brevlådan med beskrivning och bilder från alla naturreservat i Uppsala län. Vi tog det som var närmast, packade en ryggsäck med kaffe och överbliven kladdkaka och for iväg till Fiby urskog.

Det var fler än vi som kommit ¨på den idén, vi som trott att vi skulle vara helt ensamma i skogen, men parkeringen var helt full.

Vi promenerade genom hela naturreservatet, lyssnade på vinden och träden, stannade på en klippa och fikade och gick vidare. Hur skönt som helst!

När vi kom hem trillade jag ihop i en hög i soffan och sov i säkert en timme medan Kärleken diskade och plockade iordning efter gårdagskvällen.

Imorgon jobbar jag 13-21 och börjar 8 på tisdag. Alltså kommer jag att sova i övernattningsrummet.

Bilder från helgen kommer i en blogg nära dig inom en inte allt för avlägsen framtid.

Bis später!