Heldag på akuten part II

Det var betydligt lugnare på akuten idag. I varje fall på förmiddagen. Då var det nästan lite tråkigt lugnt tidvis.

En liten hund som åkt 100 mil med en misstänkt bäckenfraktur, åkt hela långa natten och kom fram lagom tills att jag gick på mitt pass. Det visade sig inte vara någon bäckenfraktur utan förmodligen ett diskbråck. Jag skrev in hunden för smärtlindring och konservativ behandling och djurägarna fick åka 100 mil tillbaks igen.

En liten tik med valpar som hade feber och svullet juver. – juverinflammation alltså. Hem på antibiotika och Galastop, valparna får ersättning.

Två avlivningar

En tik med cervicit

En hund med feber och höga infektionsparametrar. För tredje gången inom loppet av några månader. Inskrivning för vidare utredning.

Det var förmiddagen.

På eftermiddagen en hund med ont i ryggen. Röntgen visade spondylos. Eftersom jag inte hittade något annat fel på den fick den åka hem med smärtlindring, kosttillskott och en tid till rehab. Jag tog Borrelia- och Anaplasmaprover också. Återstår att se vad de visar om ett par dagar.

En liten hund som fått ett paket fryst kyckling på tassen och efter det inte ville stöjda på sitt ben. Röntgen visade inget spännande utöver mjukdelssvullnad. Hem på smärtlindring och med ett stadigt bandage.

En katt som, trots behandling med tetracykliner, hade 40,5 grader i temp och var väldigt opigg. Den lämnade jag över till kvällsveterinären efter blodprover och dropp.

En remitterad hund med misstänkt höftledsluxation. Även den lämnades över till kvällsveterinären.

Jag hann till och med skriva ett livintyg, svara ut några prover och skriva ett remissvar.

Jag gillar lugna dagar på akuten. Dagar då man har tid att andas, reflektera och tänka ut bra behandlingplaner. Då man hinner prata med djurägare ordentligt, inte bara hasta igenom undersökningen och glömma hälften av det man tänkt göra medan man rusar vidare till nästa patient. Då man hinner dricka en mun kaffe på stående fot mellan två patienter.