Mystifikation

Min menscykel brukar vara som en klocka. Jag känner när jag har ägglossning så gott som varje månad. På timmen när kommer mensen 14 dygn efter ägglossningen. Det brukar vara mellan dag 24 och dag 26 i cykeln. Allra senast dag 28.

Den här månaden har jag inte känt av någon ägglossning, men det händer ibland, inget konstigt med det. Min p-dator har inte heller indikerat någon ägglossning. Inget konstigt med det heller.

Det konstiga är att jag nu är på dag 31 i cykeln och det finns inget som tyder på att jag kommre få mens inom en snar framtid. Ingen PMS, inte svullen någonstans, ingen huvudvärk. Inget.

Jag är inte gravid, jag tog ett test igår.

Men fortfarande ingenting.

Kan kroppen reagera med utebliven ägglossning om man petar i sig fantastiska mängder kortison (dvs 24 st Betapred) på ett dygn i samband med att man normalt sett skulle haft ägglossning?

Hmm! Mystiskt på min ära!

Kärleken jobbar natt hela helgen så jag sitter här hemma solo och spelar tv-spel och har ont i en axel. När han kommer hem på morgonen pratar vi en stund och myser innan han somnar och jag kan somna om. Sen smyger jag omkring tyst, tyst här hemma medan han sover sin skönhetssömn på dagen.

Men imorgon ska jag jaga upp honom tidigt, vi ska på husvisning. Jättefint hus, men inget vi kan köpa. Det ligger åt fel håll om jag får fortsätta jobba på stora djursjukhuset. Det räcker alldeles utmärkt att pendla 20 mil varje dag, jag behöver inte fler mil. Men titta kan man ju alltid.

Nä, nu ska jag försöka klara av den där jobbiga banan på tv-spelet innan jag trillar i säng.

PS. Kärleken blev lite besviken när gravtestet var negativt :) DS