Gräsänka

Det var underligt att komma tillbaks till jobbet. Jag var bara borta en vecka, men det kändes som om jag var helt grön igen.

Igår jobbade jag akut 16-24. Det hade varit helt galet mycket att göra under dagen, men det var relativt lugnt när jag gick på mitt pass. Det mest intressanta som hände (utöver alla kräkningar, diaréer och diskbråck) var en liten marsvinshona som betedde sig märkligt och den som vaktade henne medan ägarna var på semester såg att det hängde ut en liten unge där bak.

Efter lite trixande och pillade fick jag ut ungen. Den vara gigantisk och den hade förmodligen suttit där fastkilad ett bra tag. Vakten trodde kanske ett dygn. Det lilla marsvinet hade inga fler ungar kvar i magen och fick åka hem efter lite vätska under huden och med antibiotika.

Idag jobbade jag 13-21 och hade bokade patienter först. Full rulle och på akuten var det helt hysteriskt. Jag såg inte fram emot kvällen då jag skulle gå akut. Men eftersom vi var två veterinärer jobbade vi undan det mesta och när jag gick var det ingen som satt och väntade.

Imorgon är jag ledig. Jag hoppas det blir lika fint väder som det varit de senaste två dagarna! Då blir det sol och bad och trädgårdspyssel för hela slanten.

Jag är gräsänka den här veckan, eftersom Kärleken är i Jämtland på semester. Det är så väldigt tomt och trist här utan honom och jag längtar ihjäl mig! Sötnosen hade skrivit en lapp och lagt på min huvudkudde, jag hittade den igår när jag skulle lägga mig.

” Sov så gott älskade! Dröm om mig så som jag kommer drömma om dig! Puss!”

Imorse hittade jag en lapp på osten i kylskåpet:

“God morgon sötnos! Må alla dina frukostar denna vecka smaka honung och hallon! Puss!”

När jag kom hem idag och slog på PS3an för att spela mitt nyinköpta FEAR2 hittade jag en tredje lapp:

” Snuttan! Blir det för läskigt får du alltid ringa! När som helst! Puss! /Honung”

Något bra måste jag gjort som har fått en så ljuvlig sambo. Hela jag blir alldeles varm och jag går här hemma och bara ler fånigt. Vi har varit tillsammans i 13 månader och jag är fortfarande nykär.

Vad ger du mig för det?! :)