Ze pain!

Vaknade i natt av ont. Ont, ont, ont. I ryggen och i magen. Dvs i i stort sett hela kroppen. Tur att jag skulle vara på filialen idag! Kort att åka, inte mycket att göra.

Och nog har det varit lugnt, alltid.  På förmiddagen lyssnade jag på ett katthjärta inför en sedering. Jag sederade och öroninspekterade en arg liten vovve som hade ont, ont, ont i örat. Jag klippte bort ett stygn. Avlivade en urgammal, nästan självdöd, katt med njursvikt. Skrev in lite provsvar i journaler och ringde ett par djurägare.

Sen satt jag bara. Jag önskar att det fanns en soffa eller liknande att sträcka ut sig i, för jag hade (har) bra ont i mage och rygg.

På eftermiddagen tittade jag på en gammal stel hund som väl egentligen bara ville ha ett recept på smärtstillande och antiinflammatorisk medicin. Vilket den också fick. Men under undersökningen märkte jag att samtliga lymfknutor var ordentligt förstorade. Jag skulle tippa på nåt lymfosarkom eller liknande. Husse var vettig och vi kom överens om att hunden skulle få vara kvar så länge den mår bra, vilket den i nuläget gör, och sen ska den få kila vidare när den börjar tackla av.

Tittade på ett sår på en hund som upptäckts under en trimning. Eftersom det redan var rakat och klart i området tvättade jag bara av det och skrev ett recept. Det var ett litet fukteksem, bara.

Sen höll jag en hund medan djursjukvårdaren klippte klorna.

Skrev ut ett recept.

Satt. Spelade Zookeeper och Bubbleshooter. Städade. Satt lite till. Åt en glass. Satt ute i solen. Åt några kakor. Satt i en fåtölj. Tittade på klockan. Åkte hem.

Jag har jäkligt ont i magen och i ryggen, men allt kändes lite bättre av att Kärleken hade maten klar när jag kom hem.

Jag har högtidligen skördat våra fem första jordgubbar. Vi åt dem med andakt till efterrätt. De var lite syrliga, men goda. Och de är våra alldeles egna :)

Nu ska jag hysta i mig lite piller och slänga mig i soffan och mysa med min Mysbert Kärleken.

Lilla Mysan och Mysbert, det är vi det. Nu hoppas jag bara att det snart blir till en liten Minimys ;)