Flyt

Igår flöt det på bra på jobbet. De dagarna är sällsynta, så det gäller att ta vara på dem.

Bokad lista på förmiddagen, mest en massa återbesök av gamla patienter som jag träffat tidigare. Inga långa journaler att sätta sig in i, inte en massa tänkande över vad man ska hitta på. Titta, klämma, känna, ta ett par prover och sen är det klart. Fast så körde det såklart ihop sig ändå vid lunch. Det är lite dumt att få en katt som inte vill äta bokad på 20 minuter… Det är en ganska lång utredning man har framför sig. Det hela slutade i varje fall med att jag skrev in katten, kastade i mig en macka på stående fot, svarade ut några provsvar och sen gick på akuten.

Det var riktigt lugnt på akuten på eftermiddagen, men det kan ha berott på att vi var tre veterinärer igång också, så det blev inte så mycket “över” till mig.  Jag fick vara dödsängeln och tog bort en hund och två katter direkt efter lunch.

Så fick jag hand om en katt med urinstopp som var ganska dålig. Stackarn hade jätteont! Jag känner verkligen med de där stackars katterna. Jag vet ju hur det är att inte kunna kissa. Usch och fy! Jag skrev in den helt enkelt och satte upp den på operationslistan, inga konstigheter, allt gick smidigt och katten fick en kateter.

Så en hund med vad jag misstänkte var en böld under ett öra. Den lilla vovven hade också jätteont, så jag kunde inte riktigt undersöka den i vaket tillstånd. Så jag skrev in den på poliklinikoperationsavdelningen. Smidigt, det också.

Så en hund med misstänkt livmoderinflammation. Tog lite prover, gick till ultraljud och frågade om de hade tid. Det hade de. Rakade mage, satte upp på ultraljudslistan.

En hund som plötsligt börjat knipa med ett öga och hade jätteont. Fluorescinfärgning avslöade två stora hornhinnesår. Gick till ögonveterinären för att fråga om hon hade tid att titta på vovven. Det hade hon. Jag tog med mig vovven, vi undersökte den tillsammans, jag fick prova spaltlampan och fick en superbra föreläsning om hornhinnesår. Behandlingar, komplikationer, orsaker osv. Vidarebefordrade allt jag lärt mig till djurägarna, skrev ut lite medikamenter och sen kunde jag gå hem.

Det enda dåliga med igår var att jag gjorde någon sorts vridrörelse när jag skulle titta i örat med otoskop på en hund. Det högg till som bara den i ryggen, närapåryggskottsont igen. Jag måste ta reda på någon sjukgymnast så jag får lite bra övningar för min rygg. När jag kom hem igår stoppade jag i mig Citodon och Stesolid och idag är ryggen mycket bättre igen.

Kärleken jobbar idag och jag ska ut i solen en stund. I kväll när han kommer hem tänkte jag överraska med en kall öl och grillade hamburgare. Glass till efterrätt.

Nähä, på med solskyddsfaktor, ner med en bok och en handduk i väskan och så tar jag mig en promenad till Vårdsätraviken.

Härligt med helg!