Höstväder

Jag somnade inte förrän kl 3 inatt, så jag var inte så pigg när klockan ringde kl 7 imorse. Som tur var skulle jag vara på filialen idag. Inte så långt att åka, inte så stressigt.

Jag har ändå haft en del att göra idag, det har inte varit lika dött som de tidigare gångerna jag varit där. Men mycket kan man inte påstå att det var.

Några vaccinationer. En hund med allmäna symtom på trötthet. Hmm. I vilken ände börjar jag… Det blev en drös med prover och en röntgenbild på buken. Hittills inget napp. Återstår att se när resten av provsvaren kommer.

Ett gulligt litet marsvin som slagit av en av sina framtänder. Med den tanden är det nog ingen fara, den var på väg att växa ut igen. Problemet ligger snarare i den motstående tanden i underkäken som inte slits som den ska mot den avslagna tanden. Redan nu var den motstående tanden lite längre än tanden bredvid. Jag tog några tag med filen och jämnade till gaddarna.

En hund som var trött, verkade ha ont någonstans, ville inte vara med familjen som tidigare. Det visade sig att den hade ont i nacken. Tog prover för fästingsjukdomarna, skrev ut smärtstillande och de fick stränga förhållningsorder om vila, sele istället för halsband, inga trappor, inget lek eller bus, inga onödiga bilresor (hundar vrider gärna på nacken för att kika på allt utanför när de åker bil) och gärna mat och vattenskål lite högre för att hunden inte ska behöva böja sig så mycket. Det kan vara allt från en sträckning av musklerna till nackdiskbråck, better safe than sorry.

En hund som jagat en katt och skadat sin klo. Den kom inhoppande på tre ben. Det var inget uppenbart klobrott, men eftersom hunden hade så pass ont tog vi en röntgenbild på tassen. Ingen fraktur. Efter röntgen gick den på sina fyra ben utan att halta. Det där var allt en liten dramaqueen till hund ;)

Jag ringde lite provsvar och pratade med matte till den lilla hamstern jag tittade på förra veckan som jag tror hade brutit sin lilla tass. Den mådde jättebra och sprang omkring obehindrat på tassen nu. Matte var glad och nöjd. Och jag med :)

Idag är det riktigt höstruskigt ute. Ösregn och åska och det blir mörkt tidigare och tidigare. Jag la mig på soffan när jag kom hem och jag somnade som om någon dängt mig i skallen med något hårt. Jag vaknade inte förrän 2½ timme senare av att jag var så kissnödig att jag höll på att sprängas. Återstår att se om jag kan sova i natt nu… Å andra sidan börjar jag inte förrän kl 13 imorgon.

Nu ska jag koka en kopp te och kura under en filt i soffan i väntan på att Kärleken ska komma hem från jobbet.