Lycklig

Jag är så helt igenom lycklig. Hela jag är alldeles mjuk och varm. Av ingen anledning alls. Eller av alla anledningar egentligen. Av att jag är.

Jag kunde inte somna igår och vaknade därför helt kokt i kolan imorse, fattade inte hur jag skulle ta mig igenom dagen. Men så tänkte jag att det är ju egentligen en fråga om inställning. Jag blir inte piggare och gladare av att jag går och gnyr över att jag är trött. Istället tänkte jag på att jag var extraresurs idag och att om ingen var sjuk eller om det inte var kaos på akuten, så skulle jag kunna ägna mig åt att förkovra mig. Jag tänkte på Kärleken, på hur vacker han är. På de vackra saker han säger och gör. “Att tänka på dig är som att ta ett andetag som är större än hela mig”

Jag tänkte på att det är tre dagar kvar tills att vi ska försöka göra barn. På att det faktiskt skulle kännas helt okej om Kärleken backade ur i sista stund. Det är mycket som är på gång i hans liv nu. Att fatta livsavgörande beslut när någon han håller av är allvarligt sjuk, kanske rent av döende, måste vara… nästan omöjligt.

Och samtidigt, som vi sa till varandra igår då Kärleken fick det tråkiga beskedet; vi måste skynda att älska, tiden kan ta slut. När som helst kan det vara över. Livet går inte att pausa, det väntar inte. Våra föräldrar är gamla, jag vill att vårt barn ska lära känna och minnas sina far- och morföräldrar. De kommer inte att leva för alltid, hur mycket man än vill det.

När man kommer så nära döden, värnar man lite extra om livet. Om det vi har, just här och nu. Och just här och nu är jag lycklig.

Jag älskar, beundrar och är stolt över mannen jag lever tillsammans med. Snart ska vi försöka göra barn. Jag är frisk. Jag jobbar med det jag drömt om hela mitt liv. Jag lär mig nya saker varje dag. Jag har en hyfsad ekonomi. Jag har en fungerande bil. Jag har en mysig trädgård och en lägenhet som har sina brister, men som är vår, min och Kärlekens. Jag har en mamma och en extramamma, jag har en bror, svägerska och en underbar Lillan. Jag har älskade vänner.

Jag har allt man kan behöva och lite till. Jag har liv och jag har kärlek.