Under ytan

Tidigare har jag alltid irriterat mig över och undrat varför min historia ska sticka upp sin fula nuna just när jag mår som bäst. Som för att ge mig en käftsmäll och håna mig för att jag är fri och mår bra. Men det är ju just för att jag mår bra som de där riktigt vidriga mardrömmarna kommer. Inte de mardrömmarna som jag skrivit om tidigare, utan drömmar som egentligen är minnen.

Det är för att jag mår bra. För att när jag mår bra är jag mjuk och varm inuti. Min hud blir tunnare. Inte bara för det goda, utan även för det onda. Och i natt såg jag det som något positivt. Det är så skönt att kunna må bra och vara lycklig trots att min historia gör sig påmind. Drömmen kom, jag vaknade, Kärleken blev väckt av mitt skrik, jag satt upp, andades, pratade. Kramades. Och skrattade sedan från hjärtat och somnade om med Kärleken snusande i min nacke. Fortfarande lycklig.

Något som gjorde mig så lycklig att jag vill studsa var att igår, när Kärleken var på sjukhuset och hälsade på sin svårt sjuka vän, så berättade han för henne och hennes man att vi ska försöka oss på att bli gravida. Han berättade det för dem och det gjorde mig så glad. Jag vet inte varför jag blev så överlycklig över det. Kanske för att det var någon sorts statement?

Och idag hade jag telefontid med min läkare. Vi fick grönt ljus av henne – det är bara att köra på. Det behövs ingen sänkning av SSRI’n och hon tyckte att jag skulle våga landa i det beslutet och våga lita på att det faktiskt är bättre för fostret att ha en mamma som mår bra om än hon medicinerar, än att ha en medicinfri mamma som inte klarar av vardagen och har så mycket ångest att hon inte klarar av att hantera den. Och att det dessutom är lättare att bli gravid om man mår bra än om man inte gör det. Hon önskade oss lycka till.

Ja, herregud, vi nojjar och är rädda här hemma, men jag tror nog vi vågar. Jag vet att jag vill, trots att rädslan ökar ju närmre ägglossning jag kommer. Jag vet att jag vill, alltså vågar jag. Återstår att se vad Kärleken säger när väl p-datorn börja visa röd lampa och ett O för ovulation. Jag ska ge honom möjligheten att backa, allt annat vore oschysst.