Djeflar

Igår var det full rulle på jobbet vill jag lova. Jag var ensam veterinär på kvällen, eftersom 16-24 tjänsten tagits bort. När jag gick på akutlistan kl 16.30 var jag inte klar med mina bokade patienter och hade inte hunnit äta.

Och i den smått kaotiska stilen fortsatte det hela kvällen. Det värsta är att jag inte känner att jag gör ett bra jobb när jag bara stressar runt som en galning och knappt hinner reflektera över det jag gör.

Framåt slutet av mitt pass kom det in en illa biten liten hund. Jag tänkte först att det inte var så allvarligt, hunden såg relativt fräsh ut vid första anblicken. Det räckte att lyfta på läppen för att en febril aktivitet skulle utbryta. Den var blåblekgrå i munnen. På med syrgas, in med dubbla kanyler, på med Voluven och Ringer, ut med blod.

Operationsveterinären kom ut och tog över, eftersom jag hade tre andra patienter på gång, varav en hade en sprucken urinblåsa. Vid röntgen såg man ett diagragmabråck på den bitna vovven och den hade brutna revben och misstanke om perforerade tarmar.

Den opererades under natten, i nuläget lever den. Återstår att se om den tänker fortsätta med det.

Idag är jag resurs. Det är mycket välbehövligt, eftersom allt jag skulle gjort igår inte blev gjort. Så idag har jag svarat ut röntgensvar, skrivit remissvar, ringt en drös djurägare, jagat ortoped, jagat kardiolog, diskuterat behandlingar och snart kommer det en patient som ville träffa mig för att lägga ett bandage på tassen.

Det är skönt att känna sig i fas med tiden, äntligen. jag blir sjukt stressad av att inte ha ordnng i min agenda och av att ha massor av oringda samtal.