Grissjukan?

Det blev ingen visit hos bästvännen och Linisen idag, eftersom Linis hade 40 graders feber :( Istället var jag en stund hos Lillan och hennes mamma och sen hälsade jag på en annan vän i samma stad som jag inte träffat på ungefär 137 år eller så. Det var i alla fall minst två år sedan vi sågs, eftersom jag inte sett henne sedan innan hon blev gravid och nu är hennes lilla tös 14 månader.

Alla dessa barn runtomkring mig gör mig alldeles äggsjuk och skendräktig. De är bara för ljuvliga! Alla borde få ha en ettåring i huset!

Nu ska jag dricka en kopp te innan jag kryper ner i sängen. Imorgon ska jag ut en tur i svampskogen (det blev bara en väldigt kort runda idagpå kanske 10 minuter, vilket iofs resulterade i drygt en liter gula kantareller), en snabb sväng för att pussa på Lillan och sen hem till Uppsala och Kärleken. Jag saknar honom som bara den!

Parlör a la Lillan

På plats i Västsverige och hela gårdagen tillbringade jag hemma hos bror med familj. Lillan är precis lika förtjusnade om vanligt och rockade loss så det stod härliga till till Mora Träsk. Hon rockade även loss till Michael Jackson inne i videobutiken när vi skulle hyra film. Det lilla trollet kan charma vem som helst.

Vi skulle ta en promenad in till centrum alla fyra igår. Det såg lite mörkt ut vid horisonten, men lite regn dör man ju inte av. När vi kommit ner till det gamla industriområdet sprakade det till som av elekricitet i luften samtidigt som en small till så att både Svägerskan och jag höll för öronen och skrek. Lillan såg mest förvånad ut, men blev inte rädd. Shit, det måste ha slagit ner bara 50 meter bort.

Jag älskar åska, men när det börjar spraka i luften när man är ute och gårär det inte så mysigt längre… Vi klarade oss hem helskinnade. om än dyngsura,  i alla fall.

Lilan är inte lugn en sekund. Hon är som en virvelvind där hon drar fram. Och hon babblar och bubblar.

  • Maamaa = mamma
  • Paapaa = pappa
  • Nännä = faster
  • Tattack = tack tack
  • Ajjajj = saker som potentiellt kan göra ont, tex levande ljus
  • Patte = vatten
  • Mpaa = lampa
  • Ho´ho´= vovvov
  • Oiioai = Mjau

Jag älskar det där barnet som om hon vore mitt eget. Jag saknar henne hela tiden.

Nu ska vi äta frukost, sen ska jag ta en tur i svampskogen innan jag åker hem till bror med familj. I eftermiddag/kväll blir det en visit hos bästvän och Linisen.