Hösthelg

Det har varit en skön helg med finfint väder, men den har gått alldeles för fort. Vi har varit en sväng på stan och strosat på loppisen på Vaksala torg, suttit vid Fyrisån och sippat milkshake, sovit på soffan, varit ute på modellflygfältet (Kärleken flög sina plan medan jag gonade mig i solen och busade med två härliga hundar) och varit på husvisning.

Jag kan för mitt liv inte begripa varför man inte städar och gör iordning ett hus som man planerar att sälja. Smutsiga skåpsluckor, damm och smuts, tvätt i högar, fastbrända matrester på spisen. Dessutom hade de rökt inomhus. Ingen fräsh lukt! Jag kände mig besudlad av att gå omkring där inne. När man tog i trappräcket blev man alldeles kladdig på handen. Blääk! Nä, det huset blir det inte!

Däremot ska jag på två husvisningar på onsdag (Kärleken jobbar kväll, så jag får åka själv). En kl 17 och en kl 18. Tur att det inte är så långt mellan husen, det lär bli tight med tid!

Det är inte lätt att hitta huset vi vill ha! För det första måste det ha rätt läge så att vi båda kan pendla till jobbet. Det ska finnas plats för många bokhyllor, ett rum till barnkammare, ett sovrum, ett arbetsrum (som man iofs kan ha i rummet där man ska få plats med alla böcker) och ett vardagsrum. Ett önskemål är kamin/öppen spis samt en vedspis i köket. Det är inget måste, men vi vill båda två väldigt gärna ha det. Dessutom är varken Kärleken eller jag särskilt sugna på omfattande renoveringar. Lite golvbyten, lite tapetsering/målning är ok. Men inga takbyten, dräneringar, byten av kök eller badrum är vi sugna på. Och så får det ju inte vara så dyrt heller…

Vi har hittat två hus som är perfekta. Det ena kostade 3,8 milj. Så det går bort. Det andra ligger i Tärnsjö. Så det går också bort. Bah!

Kolla in de här husen! Är de inte alldeles perfekta (bortsett från pris och läge)?

Taskigt läge, men guuud så vackert!

Hyfsat läge, tjusigt som bara den, men dyyyrt!

Det har annars varit en lugn dag på jobbet. Jag fick lunch i tid och det var visserligen många patienter på akuten, men vi var två akutveterinärer och två resursveterinärer, så det rafsade vi av i ett nafs. Jag hann till och med diskutera kniviga fall med min chef och ringa några djurägare.

Nu måste jag ramla i säng för att orka med morgondagen. Det var inte kul att gå upp 5.30 imorse (eller att komma hem 18.30 ikväll). Trött is my middlename.