Jahapp

Vad ska man göra idag då?

Kärleken är och tränar och ska sen åka iväg på “man night” hos en kompis i Stockholm. Det var tal om att de skulle ha den här, men ärligt talat orkar jag inte riktigt ha 5 fulla karlar här hemma ikväll, så jag är glad att de bestämde sig för att åka till Stockholm istället.

Så, vad ska man hitta på en Halloween som denna? Köpa lite godis och hyra en film kanske? Äta lite god mat. Någon som vill komma och göra mig sällskap? Du är hjärtligt välkommen i så fall!

Sov gott

I morse kl 8 somnade Z in på ett lugnt och värdigt sätt. Jag gråter en liten skvätt och är samtidigt övertygad om att det var skönt för honom att få sluta nu.

Jag har drömt om Ella i natt. Hon levde igen. Men hon var en häst. Jag saknar henne fortfarande, varenda dag.

Guaifenisin = Myolaxin

Första gången jag såg reklamen för Terracough, ett medel mot slemhosta, hoppade jag högt. “Det enda läkemedlet med guaifenisin”. Men… guaifenisin är ju den verksamma substansen i Myolaxin, tänkte jag, helt instinktivt, konstigt nog. Ja, det var konstigt att jag tänkte det rent instinktivt, alltså.

Myolaxin är nämligen ett muskelrelaxerande läkemedel som man anväder för farmakologisk kastning av häst. Dvs man använder det när man söver hästar, för att de ska lägga sig ner. Inte som ensamt preparat, naturligtvis, eftersom det inte är sederande eller sövande, bara muskelavslappnande. Hur kan jag minnas vad man anväder för att söva hästar?!

Nästa fråga – varför är Myolaxin bra mot slemhosta? Och hur?

Farmakologi är kul och jag är en hejare på verksamma substanser och generika. Kanske för att jag har en förkärlek för krångliga ord? :)

Tillbaks i stan

Jaha, då var minisemestern i västsverige slut.

Innan vi åkte norröver hälsade vi på hos hästen Z. Han är allt bra skruttig nu. Mager och eländig, blöder näsblod, har konstant diarré. Men är relativt pigg och vid gott humör ändå. Han åt med glädje de äpplen jag hade med mig åt honom. Jag pussade och snusade på hans näsa och kliade honom på alla ställen där han gillar att bli kliad. I övermorgon finns han inte mer. Sorgligt, men rätt beslut.

När vi ändå var i närheten åkte vi och fikade hemma hos bror. Lillan hade tjatat om Nenne hela dagen, när bror var på toa på morgonen stod Lillan utanför och bankade och skrek på Nenne. Precis som hon gjorde när jag var på toa hos dem :) Faster hjärta Lillan!

Tja, sen dess har det inte hänt så mycket. Vi har fått chans att hyra ett hus utanför Örsundsbro. Vi ska åka och titta på det nästa vecka. Vi åkte och tittade på omgivningarna idag. Det ligger jättebra, mycket idylliska omgivningar. Huset ligger på en stor gård där de har hästar och jag tror de har en ridskola där. Huset är på ca 110 kvadrat, har 4 rok. Hyran är iofs ganska hög, men i praktiken blir det ca 1000 kr mer i månaden var för oss. Och det är det ju värt för att komma bort från Brottsunda och ut på landet!

Vi provkörde även vägen till Enköping, som kommer bli min nya pendlingsväg. Jag behöver köra ca 1½ mil på landsväg, sen är resten av vägen (ca 5 mil) på 110-väg. Jag får kortare resväg, men ffa snabbare.

Det är en bra kompromiss tills att vi hittar “vårt” hus. För vi vill verkligen inte bo kvar här i ghettot längre. Det är ju ganska bekymmersfritt att hyra också, trots att det nästan blir som “pengar i sjön”. Vi är ju inte ansvariga för huset, pajar nåt är det inte vi som måste fixa det. Och om man ser det så – hur mycket hade det kostat att hyra en så stor lägenhet i valfri förort till Uppsala. Minst lika mycket, skulle jag tro.

Jag hoppas att det ser fint ut inne i huset, i så fall slår vi till.

Imorgon ska min bil på service och jag har just ätit stuvade makaroner så att magen står i fyra hörn. Snart börjar jag jobba igen.

Hålligång

Här har det varit fullt upp, vill jag lova. Det är mycket som ska göras och många som ska besökas de få dagarna som vi är på besök här nere.

I onsdags åkte vi framåt lunch när Kärleken hämtat sin bil från service. Vi var framme innan det blev mörkt. Vi var ordentligt trötta, så vi blev inte så sena i säng.

I torsdags var vi lata på förmiddagen, åt frukost länge och väl tillsammans med mamma och Partnern. På eftermiddagen åkte vi in till stan för att göra lite ärenden. Vi blev så hungriga att vi bara måste köpa varsin tunnbrödrulle på stan. Sen bar det av till grannstaden för att hälsa på bror med familj. Lillan klev av sin cykel och kom springande och ropade “Nenne!” när hon fik se mig på parkeringen! :D Mysan hjärta Lillan!

Efter en liten sväng i lekparken var det middagsdags och eftersom bror med familj bjöd, så var vi ju inte sena att tacka ja. Till efterrätt blev det wienerbröd och kex och födelsedagspresenter i förtid till mig.

Vi hade lovat mamma att vara hemma kl 18 för att äta middag… Ehhm, vi var inte så hungriga, med tanke på att vi redan ätit middag två gånger den dagen. Men lite gryta slank ner och så tårta och presenter på det.

Igår tillbringade vi nästan hela dagen här hemma hos mamma, framåt eftermiddagen åkte vi till grannstaden och hälsade på bror med familj. På kvällen åkte vi hela högen till bästvännen på tacokväll. Det var så himla mysigt och kul och trevligt och jag ville egentligen aldrig åka hem.

Idag har vi varit på stora höstmarknaden här i stan. Massor av folk, så mycket att man knappt kan ta sig fram. Jag köpte en strut med godis, that´s it. Däremot träffade jag vänner från teatern – det var kul! Och så sammanstrålade jag och Kärleken med mamma, bror, svägerska, Lillan och exmannen för en fika. Lillan satt mest i mitt knä och myste och kramades.

Hon har lärt sig att flörta, Lillan. Om man ber henne flörta med farmor tittar hon på farmor och kniper ihop båda ögonen så hårt hon kan och skrattar stort :D

Jag skulle kunna ta med mig det där barnet hem! Det är som om hon vore mitt eget. Lilla skruttan!

Imorgon ska jag åka och ta farväl av Z-hästen. Han blir snabbt sämre, så han kommer få somna in redan på torsdag. Det är klart att det känns tungt och trist, men samtidigt känns det bra och skönt. Han har haft det bra de sista åren av sitt liv. Han är uråldrig. Han är sjuk. Det blir nog skönt för honom att få somna in.

En snabbvisit hos bror med familj hinns nog också med innan kosan styrs norröver igen. Nästa gång jag kommer blir kring jul.

Två veckor kvar…

… på semestern. Aldrig trodde jag att en månad kunde kännas såhär bedrövligt lång! Jag längtar tillbaks till jobbet! (Det uttalandet vet jag att jag kommer få äta upp senare i vinter när jag klagar över tröttheten och över att jag aldrig får se dagsljus.)

Jag var hos optikern idag igen och provade fler bågar. Det blir inte nåt par av de jag visade sist, om jag hade valt ett par, så hade det blivit nummer tre. Idag hittade jag ytterligare några bågar som jag lånade med mig hem. Men jag blir ju så irriterad! På glaset över höger öga på alla glasögon sitter en stor prislapp. Höger öga är det öga jag ser bra på. På vänster öga sitter lappen som talar om vilket märke bågarna har. Hur ska man kunna se hur man ser ut i glasögonen när det är en massa skit ivägen?! JAG BARA UNDRAR!

Bah!

Kärleken får hjälpa mig ta kort på bågarna och lägga ut imorn, så vi kan ha en ny omröstning. Just nu är jag bara så less på skiten att jag är på vippen att bara köpa ett par bågar, vilka som helst, bara för att få det överstökat.

Jag har fått tid för service på min bil, nu måste jag bara få tag på plåtverkstan som ska fixa kofångaren som blev påbackad. Och så måste jag till tandläkaren. Någon som vet en bra privattandläkare i Uppsala? Folktandvården ger jag inte mycket för.

Nu ska jag försöka lista ut hur jag får iväg min beställning till Ellos. Jag har fyllt i ordersedeln så fint och det står att man ska vika den på mitten och portot är betalt. Men det är min adress som står på framsidan, så när jag la odersedeln på lådan så låg den hemma i min brevlåda dagen efter.

Nä, något svarskuvert fick jag inte med.

Det finns så många listiga personer i vår värld…