Glasögonorm

Idag har jag inte hunnit ha det tråkigt. Jag har sprungit på stan så jag har ont i min stackars fot (igen).

Först till optikern för att prova ut nya glasögon. Jag ska egentligen ha glasögon, men mina gamla är så fula att jag bara vägrar att sätta dem på mig! Har inte använt dem på säkert 10 år. Då ser jag hellre dåligt! Och fram tills nu har jag inte riktigt haft råd att skaffa mig några nya. Men nu är det på tiden. Jag hoppades också att jag kanske skulle kunna använda linser, så man slipper vara glasögonorm.

Själva synundersökningen kändes väldigt proffsig och mer noggrann och utförlig än de jag tidigare gjort. Jag fick kika i än den ena, än den andra apparaten och optikern mätte och tittade. Jag fick skela och titta långt bort och täcka för ett öga i taget. Optikern upptäckte att jag har en dold utåtskelning. Spännande. Det är förmodligen det kombinerat med astigmatismen som gör att rutmönster är helt hopplösa för mig att se. Jag fick rådet att öva på att skela inåt (vilket gör förbaskat ont).

Höger öga har endast en lindrig astigmatism, vänster en mer uttalad. Vilket gör att det inte är så lämpligt med linser, eftersom den minsta korrigeringen man kan göra på höger öga skulle göra att det blir överkorrigerat på det ögat. Då skulle jag i så fall bara behöva ha en lins i vänster öga och se bättre på det än på det högra. Med glasögon kan man göra mindre korrigeringar på högerögat, vilket gör att jag får lika bra syn på båda ögonen. Så jag får väl bita i det sura äpplet och bli glasögonorm.

Jag orkade inte stanna kvar och leta efter bågar idag. Dels för att jag var helt kokt i kolan efter synundersökningen, dels för att jag på måndag ska till frissan och klippa av mig barret, då kanske andra bågar passar bättre än de jag hade valt idag. Dessutom vill jag ha sambon med som smakråd när jag väljer.

Sen kutade jag omkring på stan och köpte ny duk till vardagsrumsbordet, en stor svart kruka/vas, ny foundation (jag kan varmt rekommendera Max Factors liquid illusion!) och lite annat smått och gott.

Kärleken har snart namnsdag (andranamnet) och jag har inhandlat en liten present. Dessutom har jag börjat med julklapparna. Jag kommer verkligen inte ha tid/ork med julklappar längre fram när jag har mina 13-timmarsdagar. Dessutom hatar jag att trängas med miljarder människor som är ute i samma ärende. När det börjar närma sig jul vill jag helst vara hemma, dricka glögg, äta pepparkakor och skumtomtar, pynta, pyssla och baka.