Kolmården

I helgen har jag varit på Kolmården för en återträff med mina gamla kursare. Det har varit en mycket bra helg!

Det var såklart svinkul att träffa alla igen. Det var mycket “vad gör du nu för tiden, det var alldeles för länge sen vi sågs”. Och väldigt mycket jobbprat – allt från roliga anekdoter om våra nya liv som veterinärer till klagomål över arbetssituationer och chefer. Jag kan bara konstatera att jag har det väldigt bra, jämfört med många andra kollegor!

Och man märker hur mycket det hinner hända på 9 månader. Det är husköp, graviditeter, barnafödande, giftermål och så vidare. Kursare I har världens finaste gravidmage, nu halvvägs gången. Kursare E är jättegravid. Kursare J födde barn för 2½ månad sedan och jag hade inte ens en aning om att hon var gravid när vi tog examen. Kursare ES kom inte, hon väntar tvillingar i december.

Efter lunchen fick vi en liten rundtur i djurparken. Det började med delfinariet.

PA030017

PA030022

Delfiner är fantastiska djur! Jag satt och var alldeles tårögd.

Därefter gick vi till huset där aporna bor.

PA030032

Mäktig silverrygg

I ett annat hus samsades elefanter, noshörningar och surikater.

PA030051

PA030060

Surikater är så himla söta! Och deras ungar är yttepyttesmå och så söta att jag ville ta med mig en hem. Nyfikna små krabater är de, dessutom

Vi hade sån tur att vi fick gå in i elefanthägnet och klappa på en av elefanterna. Det var så mäktigt! Så vackra, uråldriga djur. Hon hade en så klok blick, elefanten vi fick hälsa på. Hela jag blev helt lugn och varm när jag var i närheten av elefanten. Så coolt!

PA030071

PA030075

Två av elefanterna var tränade att öppna munnen så att man kunde undersöka deras tänder

 

PA030076

De var också tränade att lägga sig ner för att underlätta blodprovstagning i öronvenerna.

Tigrarna fick besök sist. Mitt favoritdjur, alla kategorier. Vackra, smarta, starka, snabba, smidiga, farliga. Någon gång i livet vill jag klappa en tiger. Jag säger bara en sak – WOW!

PA030094

PA030096

Det var kallt, blåsigt och regnigt under vår promenad i djurparken. Det var skönt att komma in. Eftersom det var ett läkemedelsföretag som sponsrade resan, så fick vi sitta och lyssna på läkemedelsinfo ett par timmar. Det kan det ju vara värt!

Vi checkade in på våra hotellrum på Vildmarkshotellet, bytte om lite snabbt till finkläder och sen vidare till en restaurang där det bjöds på trerätters middag och lite musik. Jag var ganska trött och dessutom nykter, så jag tyckte väl det var “sådär” kul. Dock spöande jag kursare M i SingStar och det var ju kul. Jag tror jag var den enda som var nykter som vågade mig på SingStar :)

Det är förvisso roligt att träffa gamla kursare och förhöra sig om deras liv och leverne, men det blev lite tröttsamt med alla “veterinärsånger” vid middagsbordet. Det känns bara så… gammalt.

Kring midnatt gick jag och kursare H som delade rum tillbaks till hotellet och somnade som två barn.

PA030098

Utsikt från hotellrummet. Helt ok!

Maffig frukostbuffé och hemresa på söndagen.

Jag är nöjd :) Det enda att klaga på var vädret.

Och idag har jag skaffat mig en ny frisyr. Bildbevis imorgon.