Heybaberiba

Det blev lite schemaändringar i sista stund, vilket innebar att jag fick arbeta kväll på en filial igår. Det gick bra det med. Ganska lugnt faktiskt. Jag var ensam veterinär de sista tre timmarna, men det gick bra, inga komplicerade saker.

Idag på min lediga dag var vi och tittade på huset vi eventuellt ska hyra.

Det ligger kanske 3½ mil från Uppsala, 1 mil till Örsundsbro och lite drygt en mil till Enköping. Själva huset hör till en herrgård och ligger på själva gården. Man kan se de andra husen på gården, men de ligger inte jättenära. Granne till vår trädgård är hästhagar. Gården ligger på en liten kulle omgiven av åkrar. Mycket ekar och stora, gamla träd. Till huset hör en stor trädgård och en litet uthus med garage och vedbod.

Utanför ytterdörren är en relativt stor veranda med tak. Där kan man äta frukost på somrarna. När man kommer in är det en jättestor hall med gammalt trägolv. Trots att den är stor kan den bli svår att möblera om man samtidigt vill ha någonstans att hänga av sig.

Rakt fram finns en dörr in till en tvättstuga som också inrymmer en liten toalett. Till höger om den är dörren till köket. Köket är jättestort med serveringsgång och precis hur mycket arbetsytor och skåp som helst. När vi ställt in vårt porslin kommer 2/3 av skåpen vara tomma. Diskmaskin. Utsikt över ekskog och åker från fönstret ovanför diskhon. Från köket via serveringsgången kommer man in i vardagsrummet, vilket man också kommer in i via hallen. Man kan alltså gå från hallen till vardagsrummet, vidare till köket och sen ut i hallen igen. Vardagsrummet är tvådelat, i den ena delen finns en kamin. Där ska vi ha vårt bibliotek. I den andra delen ska vi ha själva tv-rummet.

Direkt till höger om ytterdörren i hallen går trappen upp till övervåningen. På övervåningen är det en liten hall. Till höger ett rum med morgonsol. Stort. Barkammare/gästrum/arbetsrum. Rakt fram ännu ett stort sovrum. Med kamin. Dörr till stor kattvind. Mellan de två sovrummen ett badrum med kakel och klinker, golvvärme, nyrenoverat, fräsht. I lilla hallen på övervåningen en dörr till ännu en kattvind, ännu större än den i sovrummet. Några små inbyggda garderober också i lilla hallen. Under trappen ytterligare ett stort förvaringsutrymme.

Om vi vill, så får vi hyra det. Hyresvärden verkar schysst och bra på alla sätt och vis, en kollega till Kärleken vet vem det är och har bara gott att säga. Det kommer bli betydligt dyrare än att bo här, vi kanske behöver lägga 2-3000 var extra i månaden, men för mig är det helt klart värt det! Jag menar, jag kan lägga undan mellan 3000 och 5 000 varje månad som det är nu. Att lägga 2-3000 av de pengarna på att få bo fint och bra gör jag gärna.

Så imorgon ska vi ringa och tacka ja. Huset blir ledigt 1 januari. Vi har 3 månaders uppsägningstid, men eftersom vår lägenhet ska totalrenoveras under minst en månads tid och vi fått erbjudande om att bo i ersättningslägenhet och få flytten dit och tillbaks ordnad, så hoppas jag att vi kan få deala till oss en kortare uppsägningstid mot att vi fixar med flytt och att de kan komma åt att renovera tidigare. För jag tänker då inte låta dem renovera här innan vi flyttar. För då skulle vi behöva flytta tre gånger på tre månader.

Jag väntar på svar från gubben som bestämmer sånt här, men oavsett vad han säger så ska vi flytta ut på landet! Vi vet bara inte riktigt när.

Vi ska äntligen få komma ut på landet.

Whohoo!