Uträkning

Idag på väg till jobbet gjorde jag en uträkning. När vi flyttar kommer jag tjäna 7-8 mil och 40-50 minuter i bilen varje dag. Sweet! Att Kärleken kommer få betydligt längre till jobbet än han har nu får han stå ut med. Och det gör han, säger han. Nån måtta och rättvisa får det ändå lov att vara :)

Jag hade lite julkänsla i kroppen när jag klev upp i förmiddags – det snöade ju. Så jag avslutade frukosten med ett glas julmust (en dryck för gudar!) och några pepparkakor. Mmm! Jag älskar julen (har jag sagt det förut? ;) ).

Kul dag på jobbet idag med. Bokad lista på eftermiddagen och akut på kvällen. Dagens akutlista innehöll bland annat:

  • Två misstänkta livmoderinflammationer
  • En misstänkt pancreatit (bukspottkörtelinflammation)
  • En skottskadad hund – prognos inte så bra
  • En 20 år gammal katt med diabetes med ett blodsocker på 1,7 (för den oinvigde – det är LÅGT! Det är ruskigt och läskigt och livsfarligt lågt) Katten mådde bra, satt upp och undrade vad allt ståhej handlade om. Mycket ska man se innan ögonen trillar ut. Nåja, nu var det ingen fara på taket, mattes glukosmätare hade visat lite för lågt, när vi tog prov låg den på 3,4. Vilket fortfarande är på gränsen för en diabeteskatt. Och så hade den fått en massa socker på vägen in.
  • En hund som ätit kastanjer och som spydde som en räv. Den kräktes och kräktes och kräktes. Stackars liten. Han såg en smula moloken ut.
  • En förlamad hund med misstänkt diskbråck
  • En valp med hjärtsvikt (så himla sorgligt! Inte det man räknar med när man skaffar valp :( )

Förbannad blev jag också. Jag brukar sällan “käfta emot” när någon “skäller” på mig, oftast är det faktiskt befogad kritik och jag tar åt mig utan att ta illa upp. Men idag fick det fanimej räcka! Jag vill inte gå in på några detaljer. Men när någon ger mig  skit för något som jag inte kan råda över, då blir jag faktiskt arg! Att folk inte behagar svara i sina telefoner när de har jour är INTE mitt fel!

Hrmf!

Nu ska jag mysa med Kärleken i soffan innan det är dags att slagga.