Konsten att sova

Här satt jag och skrev ett inlägg och så hängde sig den förbannade datorn igen. Och allt jag skrev är borta. Tur att det inte är några litterära mästerverk jag åstakommer.

Jag har utvecklat konsten att sova till perfektion.

Igår åkte jag med en kollega till jobbet. Jag sov hela vägen. Dvs en dryg timme. När jag kom hem somnade jag drygt två timmar på soffan efter middagen. Jag var vaken i kanske trekvart. Sen trillade jag i säng för natten och sov till strax innan 10 i förmiddags.

Och idag efter middagen somnade jag ytterligare en timme på soffan.

Hur är det möjligt att vara såhär trött?! Jag har aldrig varit med om något liknande i hela mitt liv. Det enda vettiga jag gjort idag är att veckohandla, koka knäck och en stor sats risgrynsgröt.

Det är inte så att jag arbetar ihjäl mig på jobbet heller. Igår hade jag fem bokade patienter på förmiddagen. Varav tre var såna som bara skulle skrivas in för operation under dagen. Dvs ett snabbt förhör om hur djuret mår, en snabb klinisk undersökning och sen klar. Max 10 minuter.

På eftermiddagen gick jag på akuten tillsammans med två kollegor (vi har extra bemanning på fredags- och måndagseftermiddagar, eftersom det brukar vara lite extra tjockt just då). En patient hade jag. Mellan klockan 12 och 16.30 hade jag en patient. Kollegorna hade två var, tror jag. I vanliga fall brukar jag få säga stopp för att min hjärna får härdsmälta när jag har 3-4 på gång samtidigt.

Det bådar inte gott för framtiden, det här lugnet.

Jag tänkte ju att jag skulle gå upp i arbetstid nu när vi flyttar lite närmre. Men med tanke på hur det ser ut just nu med (den icke existerande) kundtillströmningen, så fick jag inte gå upp i tid. Jag som hade tänkt att den ökade inkomsten jag skulle få av att jobba 100% istället för 80% skulle hjälpa oss få bättre råd att bo i huset. Nåja, vi klarar oss nog ändå. Vi får ju ändå ut mellan 32 och 36 000 tillsammans i månaden som det är nu. Nog ska vi ha råd med en hyra på 6700 och uppvärmningskostnader på 1500 i månaden. Jag vill flytta NU!

Men nu ska jag gå ut i vardagsrummet och mysa med Kärleken och hoppas på att den där kassa serien han tittar på är slut snart.