Julpyssel

Det var lugnt på jobbet även igår. Jag jobbade eftermiddag/kväll och gick bokad lista på eftermiddagen och akut (ensam) på kvällen. Den bokade listan rafsade vi av i ett nafs, jag hann ringa några samtal och äta i lugn och ro innan jag gick på akuten.

Mellan klockan 15.30 och 20.30 hade jag två patienter. Två! Varav den ena var en uråldrig katt med grav dyspné, blåsljud och galopprytm, djurägarna valde att låta katten somna.

Man kan lätt förledas att tro att jag inte fick förlängt eftersom jag är gravid. Men så är det faktiskt inte. Det är för lite patienter och alldeles för mycket veterinärer. De bunkrade upp med veterinärer inför det förväntade utbrottet av baconfeber. Nu blev det inget sånt, alltså är vi ett gäng övertaliga. Vissa dagar har det varit fyra resursveterinärer som suttit uppe i telefonrummet och rullat tummarna en hel dag i väntan på något att göra. Det är inte direkt ekonomiskt hållbart.

Hur som haver. Kärleken hade hyrt film och köpt chips och julmust till fredagsmyset som vi hade igår. Jag orkade nästan titta klart på filmen. Sen jag blev gravid är det med nöd och näppe jag orkar hålla mig vaken längre än 22 på kvällarna. Igår tror jag att jag klarade att hålla ögonen öppna till 23.30.

Vi tog lång sovmorgon idag. Särskilt jag. Jag tror det är första gången sedan vi blev tillsammans som Kärleken frivilligt gick upp innan mig.

Nu är han med sitt turlag på färjan till Åland. Håhåjaja, det där kan sluta exakt hur som helst. Jag har allt hört historier om deras turlagsfester.  Jag ska åka och hämta fyllskallen från bussen senare ikväll. Om de inte ska fortsätta ut och fortsätta bete sig på nån krog vill säga…

Förhoppningsvis kommer han ihåg att köpa godis till sin gravida kvinna på taxfreen.

Självhar jag varit på stan och köpt de sista julklapparna. Nu ska allihop slås in och det ska skrivas rim. Jag ska också färdigställa mina Mozartkulor som jag påbörjade förra helgen. Filmen måste jag ju titta klart på också. Och bränna några cd-skivor.