Schysst!

När jag satt och beklagade mig över hur hemskt det skulle bli att köra hem efter jobbet kom några av de där schemamänniskorna på att jag ju faktiskt kunde kompa ut. Det var helt dött på akuten, det var helt dött i telefonerna och vi var två akutveterinärer.

Det säger man ju inte nej till, trots att jag inte har samlat ihop så många komptimmar än sedan semestern. Nåja, lite mindre i kassan, men större chans att överleva hemfärden i dagsljus. Så jag grävde fram min bil ur snömassorna kl 13.30 och styrde min kosa hemåt. Det tog en timme och 45 minuter att ta sig hem, ungefär en halvtimme längre än vanligt.

Nu har jag sovit på soffan. De säger att man ska bli piggare från och med för ett par veckor sedan, men jag blir bara med och mer utmattad. Ibland klarar jag inte ens av att stå upp i mer än en minut, då håller jag på och tuppar av. Jag klarade inte av att följa med Kärleken och köpa pizza nu, för jag höll på att falla ihop bara av att gå mellan vardagsrummet och hallen. Är det normalt? Ska det vara såhär?

Jag är så trött att jag gråter varenda dag, trots att jag sovit som en stock på natten, gått och lagt mig tidigt, ätit ordentligt, gjort allt det där som man ska göra. Jag är mer än trött, jag är helt och hållet utmattad och Kärleken får dra det största lasset här hemma. Nu plockade jag ur diskmaskinen och blev så matt att jag fick lägga mig i soffan. Det är fan inte kul att ha det så!

Idag går jag in i 15e veckan. Om exakt 6 månader är det tänkt att Minimys ska komma. Jag längtar! :) (Och då kommer tröttheten vara total pga vaknätter :) )

Snöööö

Det var ett smart drag av mig att sova över på jobbet i natt. Jag jobbade sent igår och började tidigt idag, dessutom var det snöigt och halt. Sen att det var tråkigt att sova ensam i en iskall säng på ett sunkigt jourrum är en annan femma.

Det blir ju sådär lite lagom “spännande” att ta sig hem 10 mil efter jobbet i mörkret, snön och halkan idag. Usch! Det snöar för fullt och just nu ligger det kanske ett par decimeter på marken.

Fast egentligen älskar jag ju snö. Hade jag bara inte haft så långt att pendla…

Imorgon är jag ledig (vilket betyder sova, för min del. Jag är inte bara trött, jag är utmattad!) men ska upp tidigt för ett besök hos barnmorskan. Kärleken jobbar eftermiddag/kväll, så förhoppningsvis hinner vi ut snön en sväng innan han måste åka till jobbet.