Ful!

Jovisst, jag tog mig till jobbet idag i Kärlekens lilla röda bil. Mer död än levande av trötthet, men ändå. Tänkte att jag blir väl piggare om jag håller igång lite, så jag inte hinner känna efter så mycket. Jag har ju helt klart inte blivit piggare av att vila.

Klockan nio kom första svimningsattacken. Jag tror sällan jag varit så nära att svimma utan att faktiskt svimma. Jag stod och pratade med en kollega om ett fall jag hade och så började synfältet krympa, det susade i öronen och på bara någon sekund varken såg eller hörde jag något och kallsvetten formligen dröp av mig.

Kollegan undrade såklart hur det var fatt. Ingen fara, hann jag säga innan hörseln försvann, jag är bara gravid.

Jag fick sätta mig på huk i korridoren. Det ser så illa ut att svimma inför en massa djurägare. När synen kom tillbaks försökte jag ta mig in till mitt undersökningsrum med min stol och min vattenflaska. Det var en pärs. Min sköterska gick bakom mig, redo att dämpa fallet om jag skulle dimpa i backen och jag gick framåtböjd för att hålla hjärnan så väl blodförsörjd som möjligt på vägen.

Jag satt med huvudet mellan benen ett tag och drack ungefär en halvliter iskallt vatten, sen höll jag inte på att svimma längre. Inte just då. Men svimningsattackerna har återkommit med ojämna mellanrum under hela dagen.

Min sköterska har fått göra det mesta idag. Jag har försökt hålla mig i en sittande position så mycket som bara möjligt. Så jag har gått och strukit kring väggarna idag, redo att sätta mig om det behövs eller att luta huvudet framåt.

Så, nej, att få annat att tänka på än den förlamande tröttheten/mattheten/svagheten hjälpte inte.

Dessutom har jag blivit ful(are). Vaffan, liksom. Gravida kvinnor ska ju bli vackra! Ska få rosig hy och blankt hår. Pyttsan! När jag blev gravid försvann alla mina finnar (som jag fick helt plötsligt vid 28 års ålder, jag som aldrig haft en finne i hela mitt liv innan dess). Istället kom illamåendet. När illamåendet försvann återkom finnarna, och det med besked, värre än någonsin! Nu har jag tre äckliga, stora bölder på hakan och massa småkvisslor överallt. Blekgrå, torr och fnasig i ansiktet med lila ringar under ögonen. Fett, flottigt hår som ändå är torrt och risigt i topparna. Inget jag gör eller inte gör, hjälper.

Det enda som är fint är magen 0ch boobsen som blivit stora och runda (till Kärlekens förtjusning :) ).

Näe, fifan, man skulle gå och dra nåt gammalt över sig! Trött, äcklig och ful. Blä!