Läskigheter

Nu är jobbhelgen över för den här gången. Det har gått över förväntan, det tycker både jag, “min” sköterska och kollegan som hållit till i en annan del av byggnaden. Inga missöden så vitt jag kan bedöma såhär i efterhand.

Gårdagen var relativt lugn. Åtminstone på förmiddagen. Jag hann dricka mitt kaffe i lugn och ro. Runt luch kom det en drös med patienter, men inte mer än att jag hann med utan problem. Vissa blev sittande ganska länge i väntan på kvällsveterinären som även är ultraljudsveterinär.

Det var några katter med kisseriproblem, två livmoderinflammationer, en kräkande katt, ett diskbråck, en avskuren böjsena och lite annat smått och gott.

Jag pysslade lite i huset när jag kom hem. Ställde iordning lite i köket, la in sängkläder och handdukar i skåp, tog min första dusch i nya badummet, tände i kaminen. Mysigt. När Kärleken kom hem trillade vi i säng fortare än kvickt, helt urlakade båda två.

Imorse var det riktigt läskigt väglag! Småvägarna innan man kommer ut på motorvägen var snorhala (och det är mycket kurvor och mycket djur på vägarna) och på motorvägen var det slask, slask, slask. Sikten var minimal och sikt är bra att ha när man susar fram i 110 km/h. Jag blev lite sen till jobbet, men jag kom fram i ett stycke.

Nu är det en kollega här med sin lilla nyföding. Så himla liten! Jag kan inte fatta att det ligger en sån där och sparkas i min mage just i detta nu. En sån, fast ett antal storlekar mindre. Det ser så mysigt ut! Men samtidigt blir jag livrädd. Fy, så läskigt! Om ca 20 veckor kommer jag och Kärleken ha en sån. Ha ansvar för ett så litet, värnlöst, hjälplöst barn. Herregud, vad har vi gjort?! Och hur ska vi klara av det?!

Nu sitter jag här med magen full av mat och Minimys. Mini sparkas och jag har ont i mitt inflammerade tandkött. Jag har ont i vänster hand där jag har en knöl vid långfingret, typ en senknuta eller nåt. Jag har ont i min högra armbåge. Och mina fötter värker. Redan. Jag går på akuten om 30 minuter och det är fullt ös medvetslös som gäller med tanke på hur det ser ut på akuten idag.

När jag kommer hem ska jag SOVA! Jag är ledig i två dagar och den tiden jag inte ägnar åt flyttbestyr kommer jag sova. Jag är läskigt trött!