Flyttbestyr

Om det var läskigt väglag när jag körde till jobbet igår var det inget jämfört med hur det var när jag körde från jobbet. Inom loppet av en timme skedde det fem bilolyckor på motorvägen kring stora djursjukhuset. Jag blev stående en bra stund på motorvägen efter just en av de olyckorna. Det tog mig 2½ timme att ta mig hem.

Jag var så hungrig, trött och kissnödig att vägen gick i vågor de sista milen. Så när jag kom hem slängde jag i mig lite mat och däckade sen på soffan. Jag var vaken en liten stund när Kärleken kom hem, men sen gick jag och la mig för natten. Jag sov 12 timmar.

Eftersom jag jobbat helg är jag ledig idag och imorgon. Dagen har i princip bara bestått av flyttbestyr. Vi har kört de kartonger vi packat till huset, beställt tv och internet och jag har på egen hand packat 10 lådor med böcker och pärmar. För att kartongerna inte ska bli allt för tunga att bära har jag “grundat” med böcker och så fyllt på med diverse småprylar, prydnadssaker, kuddar, saker från köket. En sopsäck med skor har jag fått ihop också och en kartong med saker från skafferiet.

Kärleken jobbar natt, så när han sover imorgon åker jag ut till huset med de saker som jag kan/får bära på egen hand och packar upp lite kökssaker, dukar, gardiner och hänger upp kläder i ena kattvinden.

Jag jobbar torsdag och fredag och på lördag är det tänkt att vi ska hyra en liten lastbil och flytta möblerna. Så det börjar brinna lite i knutarna nu. Dessutom måste vi börja städa i lägenheten. Det är svårt att få ihop allt när vi båda jobbar och ingen av oss har 8-17jobb. Ännu mer komplicerat blir det när jag inte kan/får lyfta. När Kärleken inte kan hjälpa till står det i princip still. Irriterande!

Magen växer, nu går det inte att dölja med kläder längre. Eller jo, om jag sätter på mig ytterkläderna. Eller jobbpyjamasen. Och nu har den stora hungern börjat sätta in. Konstant sugen på något. Gärna apelsiner. Det blir några stycken om dagen. Och vågen börjar visa lite skrämmande siffror. Jag vill inte gå upp lika mycket i vikt som mamma gjorde när hon väntade barn, men det är nog bara en tidsfråga. Hittills har jag gått upp 6 kilo.

Och imorgon går jag in i vecka 20! Halvvägs! Insane!