Flyttning pågår…fortfarande

Ojojoj, som vi har flyttat i helgen!

I lördags förmiddag åkte Kärleken och hämtade vår hyrda lastbil och någon timme senare kom en kompis och så började de lasta i möbler. De bar och bar medan jag packade och röjde. När alla möbler var på lastbilen var den i princip full, någon kartong och några säckar med kläder var allt som fick plats utöver möblerna. Så vi lastade min bil full med kartonger också.

Sen bar det iväg sydvästerut till vår röda stuga med vita knutar mitt ute i spenaten.

Sen in med alla möbler och kartonger. Medan pojkarna bar packade jag upp och organiserade det hela. Eftersom huset stått tomt länge med elementen avslagna och nu med dörren öppen medan vi flyttade in möblerna var det snorkallt inne. Jag gick omkring med ytterkläderna på.

Men när lastbilen var tom och Kärleken åkte tillbaks in till stan för att lämna den satte jag på alla element och tände i kaminen i biblioteket och gick omkring och tänkte och planerade.

Vi flyttar från en lägenhet på 60-nånting kvadrat till ett hus på ca 110 kvadrat med uthus och massor av förrådsutrymmen. Våra tre stora bokhyllor som vi hade sånt sjå med att få plats med i lägenheten bara försvann i biblioteket. Vi får köpa 2-3 till. Vilket innebär att vi nog kommer få plats med alla våra böcker! Tjiho!

Soffan fick plats där vi ville ha den, likaså tvn och tv-bänken. Vårt minimala köksbord, som till och med var litet i lägenheten, syns knappt i vårt stora kök. Vi måste ha ett nytt nu! Och vi måste ha ett gäng byråer att ha våra kläder i, nu ligger de i säckar. Ytterkläderna hänger fint upphängda i kattvinden i sovrummet.

Allt som vi med nöd och näppe fick plats med i våra två skafferiskåp i gamla köket är på plats i vårt nya skafferi som är ungefär halvfullt.

Minimys rum tjänar nu som vetefan-rum, där ställer vi saker vi inte vet var vi ska ställa just nu.

Det är inget hus för pygméer! Jag, som mäter ca 170 cm i strumplästen, når knappt upp till hatthyllan i hallen och jag når inte till de högst belägna skåpen i köket, inte heller till ventilluckorna i taket i vardagsrum och bibliotek. Men vad gör väl det? Det finns ju stolar att stå på och Kärleken är lång.

Vi har börjat vårt lantisliv. Vi somnar som barn redan kl 9 på kvällen och vaknar av oss själva i gryningen. Igår fortsatte vi tömma lägenheten på småprylar och pyssla hemma i huset. Vi handlade hem lite mat och ställde i vårt jättestora kylskåp. Vi köpte en brevlåda, så att vi kan få post till vår nya adress. Vi var ute igår kväll och skruvade upp den. Vi gick omkring på gården bland röda uthus och lagårdar på snöiga små grusvägar i tystnaden och mörkret och bara njöt. I vår lilla stuga lyste det hemtrevligt och det rök ur skorstenen.

Två kvällar i rad har vi glömt att låsa våra bilar. Vi har kommit på det när vi legat i sängen. Jaha, har vi konstaterat, vänt på oss och somnat. Inte ett dugg oroliga.

Än så länge älskar jag lantislivet!

Idag jobbar jag, men Kärleken är ledig och ska fortsätta tömma lägenheten. Det är inte mycket kvar nu. Mest en massa småplock.

Minimys har sovit hela dagarna medan jag varit igång, men på nätterna har det varit ett fasligt liv på barnet. Jag har vaknat flera gånger per natt av sparkar och kullerbyttor. Men det gör inte så mycket, det är bara mysigt. Men jag tror jag börjar få foglossning. Ajaj, jag har ont idag. Går som om jag bajsat på mig.

Åter till arbetet nu. Fler uppdateringar kommer väl så småningom. Jag hoppas att vi ska få ut internet till veckan. Och gärna vår Boxer, så vi har lite fler kanaler att välja mellan. Bilder kommer när vi kommit lite mer iordning.