Lugnt *peppar, peppar*

Det är lördagsmorgon och jag sitter på jobbet och har det lugnt och skönt. Det är endast en patient på väg in i detta nu och det verkar vara ett tämligen enkelt problem att lösa. Antingen hem utan åtgärd eller in på operation.

Igår var verkligen ingen rolig dag. Först den bokade listan som var helt hysterisk och jag hann bara kasta i mig lunchen på stående fot. Sen eftermiddagen på akuten som visserligen inte bjöd på särskilt många patienter, men jag hade att göra ändå, en massa provsvar att ringa, saker att ta reda på och folk som ryckte och slet i mig.

Så en mycket sjuk hund. Jag kände det på mig direkt, att det inte skulle sluta bra. Det var knölen på benet som gjorde det, tror jag. Blodproverna visade en magnifik hyperkalcemi, urindensiteten var på 1,001 (för den onördige – typ vatten, ingen förmåga att koncentrerera urinen alls), ultraljudet på buken visade tumörer på mjälten och lymfknutor som var 10×4 cm stora.

Det vore trevligt att kunna jobba en enda dag utan att behöva ta bort någons älskade djur. Jag lider med djurägarna varje gång och det blir inte lättare med tiden. Jag till och med drömde om att jag fick ta bort min “favoritpatient” i natt och jag grät som ett barn.

Det är ett grymt yrke jag har.

Jag hoppas att det blir en lugn dag idag, för jag är trött och det verkar som om Minimys är trött också. H*n rör sig mycket mindre än vanligt, igår kände jag knappt av den lilla filuren på hela kvällen. Bör jag bli orolig över det, förresten? H*n sparkas ju ibland, men inte så mycket som h*n brukar.

Nu ska jag skriva några remissvar och livintyg. Sen ska jag kanske dricka lite mer kaffe.