Vinterkyla

Idag är det betydligt mycket lugnare än igår. Har hunnit med en hel massa administrativt.

I helgen har jag knappt varit utanför dörren. Hujedamej vilket väder! I lördags drog snöstormen in och vi satt hemma och kurade framför kaminen och läste. Jag lade färdigt mitt pussel också.

Vårat hus är välventilerat, vill jag lova. När jag skulle tända lampan i bokhyllan vid fönstret i biblioteket tyckte jag att blomman i fönstret vajade lite väl mycket. Vid närmre inspektion upptäckte vi en snödriva på fönsterbrädan. På fel sida fönserrutan. På insidan alltså.

Det saknas en gummilist i nederkanten i det fönstret, vilket gör att det är en glipa på nästan en centimeter. När det blåser och snöar, så snöar det rätt in. Nu är glipan tillfälligt igentäppt med en kökshandduk och framför den har jag lagt en soffkudde. Hyresvärden skulle komma och fixa. Det är skönt att hyra…

I söndags var jag ute en sväng och skottade snö. Hyresvärden hade plogat vår uppfart och på kuppen plogat igen den lilla stig som jag skottat upp ner till garaget och vedboden. Så jag skottade sisådär 2 meter snövall och en ny liten stig. Och så skottade jag fram min bil som var helt insnöad. Och bar in ett par lass ved. Sen höll mina fogar på att döda mig.

Men efter lite vila började jag pyssla lite i Minis rum, ställde in böcker i bokhyllan, tömde byrån på diverse skräp och möblerade om lite. Pallade upp alla mjukisdjur högst upp i bokhyllan. Sen blev jag nästan dödad av fogarna igen.

På fredag kommer bror och svägerska och hälsar på. Med sig har de Lillans urvuxna spjälsäng. Längre fram i vår kommer mamma och Partnern, då har de med sig ett gammalt skrivbord som vi ska ha i biblioteket och en bäddsoffa som vi ska ha i Minis rum. Det kommer få fungera som kombinerad barnkammare och gästrum.

På kvällen när Kärleken vaknat efter att ha jobbat natt skulle vi försöka köra ut min bil från garageuppfarten. Bilen var död. Batteriet igen. Vi fick knuffat ut den på grusvägen så Kärleken kom åt att starta den med startkablar. Jag körde en sväng och lät sen motorn stå på tomgång så att batteriet fick ladda.

Igår morse när jag vaknade var det 30 minusgrader. Behöver jag säga att batteriet i bilen var stendött? Tja, vad gör man? Jag fick vackert vänta på att Kärleken skulle komma från jobbet, så att jag kunde ta hans bil. Jag blev en timma sen till jobbet, men den arbetade jag in på lunchen och efter ordinarie arbetstid.

Förövrigt har jag det ganska bra. Trött, i vanlig ordning, men inte tröttare än att det går att stå ut. Lite låg av olika anledningar som jag inte går in på här och nu. När jag jobbat det här passet (kvällspass idag) är det bara två arbetsdagar kvar. Eller egentligen bara en, eftersom min sista dag är vikt åt administrativt arbete. Ska lämna över “mina” patienter till andra veterinärer, skriva de sista remissvaren, ringa “mina” djurägare och berätta att jag slutar.

Och sen är jag arbetslös. Jahapp, så var det med det.