Snöstorm. Igen.

Ja, jag gillar snö och vinter. Men nu får det faktiskt vara nog! Jösses, vilket väder!

Bilen startade snällt när jag skulle iväg till Enköping idag. Men det var lite för spännande för min smak att åka på de igensnöade/-blåsta kostigarna här ute. Det var bara att styra, gasa och hoppas på det bästa i de meterhöga drivorna. Snön liksom forsade upp över vindrutan, så mycket snö hade blåst in över vägarna. Det var riktigt läskigt att få möte, för man kunde inte stanna och riskera att fastna i en driva och man kunde inte hålla för långt till höger – man vet aldrig var vägkanten egentligen befinner sig under allt det vita.

Men jag kom fram utan några incidenter.

Tanten på Arbetsförmedlingen var lite sur och bitter, suckade högt och ljudligt över att hon skulle behöva ta hand om mig de sista minutrarna innan sin lunch. Men hon tinade upp efter ett tag. Jag vet inte om det var när jag sa att jag ganska snart ska ha barn eller när jag sa att jag var veterinär.

Oavsett vilket, nu är jag anmäld som arbetslös. Anmälan till a-kassan skickade jag in i fredags. Idag kom arbetsgivarintyget på posten, skickar iväg det imorgon. Sen är det bara att vänta. Och se om jag får några pengar eller om jag får leva på besparingar tills att Mini kommer. Jag sitter inte i sjön på något vis, så det går nog bra, vilket som.

Fick ett välkommet tillskott i kassan den här månaden. Jordbruksverket formligen öser pengar över en, trots att jag inte jobbat för dom på snart ett år. Det var semesterersättningen från förra året som kom. Jag jobbade inte många dagar för dom förra året, ändå var de generösa nog att ge mig nästan 10 lakan i ersättning. Det är för jordgubbsverket man ska jobba om man vill bli rik. Och inte ha något liv.

Tja, det kanske jag skulle göra – höra av mig till distriktet i byn och fråga om de inte behöver lite förstärkning ett par veckor i april eller så. Jag får ju ut typ 20 lakan på 2 veckors jobb. Det klarar man sig ett tag på… Frågan är om jag ids. Dessa jourer kan ta livet av vem som helst…

Nåja, efter uträttat värv på Arbetsförmedlingen åkte jag och storhandlade på Ica Maxi och köpte lite böcker på bokrean. Sex böcker för 370 kr. Det kan man stå ut med. Och nu har vi ju gott om plats för våra böcker också :)

När jag kom hem hade kaminen nästan slocknat, så jag slängde på de sista vedträna och hämtade lite mer i vedboden. Jag kände mig som barnen på Frostmofjället där jag pulsade fram i knähöga snödrivor med vinden vinande runt knutarna och snökornen ilsket piskande i ansiktet, allt medan jag känkade på många kilo ved. Det var bara geten Gullspira som saknades.

Sen var jag helt slut, så jag och Mini tog en tupplur i soffan innan vi började laga mat åt familjeförsörjaren som var på väg hem i snödrivorna.

Nu sover familjeförsörjaren på soffan, elden knastrar i kaminen, vinden viner och jag lyssnar på Black Sabbath. Mini diggar. Bäst hittills verkar dock Rammstein vara, enligt barnet. Bra musiksmak redan i moderlivet ;)

Jaha, vad ska man hitta på imorgon då? Lägga pussel, kanske? Men min rygg tycker inte om att sitta böjd över ett pussel. Jag undrar hur det kommer sluta med min rygg, varken jag eller Mini kommer bli lättare de kommande månaderna. Jag har ändå bra rygg, aldrig några problem. Bortsett från ryggskottet i somras, då.

Nej, nu vet jag, jag ska baka! Matbröd av något slag. Fast det är klart, då måste jag in till en affär och köpa jäst. Vi får väl se hur vädret är…