Hipp hipp…

…HURRA! för världens bästa två-åring idag.

Idag är det två år sedan jag var med bror och svägerskan till Danderyds sjukhus när Lillan blev född. Det var det absolut mäktigaste och häftigaste och… ja, you name it… som jag någonsin varit med om. Vilket enormt förtroende, vilken ynnest att få vara med när ett nytt liv kommer till världen, när Lillan tog sitt första andetag.

Och nu sitter jag här med magen i vädret själv och bara väntar på att det ska bli dags för mig med. Men Mini visar inga tecken på att vilja komma ut än på ett tag.

I själva verket hade barnet partaj i magen hela långa natten och levde om så bedrövligt att mamman inte kunde sova. Men det gjorde inte så mycket. Det är stor skillnad mellan att vara vaken pga smärtor och pga att barnet inte sover. Smärtor dränerar en på livskraft och -vilja. Men tens’en har blivit min bästa vän och om det inte vore så bökigt med alla sladdar skulle jag ha den på mig jämt.

Nu kan jag rensa ogräs från grusgången stående på alla fyra ett tag, när jag får ont slutar jag och går in och knarkar tens ett tag.

Åh hurra, nu har våra köksmöbler kommit! Vi ska hämta dem imorgon eller allra senast på lördag. Och idag var jag inne i stan och fick se så fina saker som skulle passa perfekt i vårt nya kök. Eller ja, köket är ju det samma, det är bara möblerna som blir nya. Så jag måste åka in till stan och göra av med några hundralappar på dukar, ljusstakar och prylar som jag såg idag.

Nu är det bara kökssoffan som måste bli klar. Tyvärr gick den lånade värmepistolen sta och dog för oss, sedan dess har projektet stått still och det ser ut som om en tromb dragit fram på vår veranda där soffan står just nu. Så fort jag är klart med grusgången ska jag göra klart soffan. Återstår att se om den blir trävit eller målad vit.

Och på söndag eller måndag kommer mamma och Partnern och hälsar på. Det finns mycket att hurra för idag! :-)