Besök

Idag har jag och liten varit på vår första solotripp (Kärleken passar på att jobba lite kväll för att kunna ta längre ledighet senare och därmed spara lite på pappadagarna). Snacka om stressande! Jag var helt kallsvettig, trots att det gick bra och liten sov hela tiden. Första stoppet barnmorskan för en koll av suturerna som sitter söderöver. Sen apoteket för att inhandla mjölkuppsamlare. För här finns det resurser nog till ett helt barnhem. Det läcker genom amningskupa, bh och tröja och rinner längs med magen. Very sexy indeed… :| Sen till ica för att inhandla sån där som man fryser in iskuber i. Sen tanka bilen. Pust!

Precis när vi kommit hem vaknade liten och besökare från huvudstaden kom. Tur att de var här, annars hade det varken blivit hackat eller malet på eftermiddagen, för liten var kinkig som bara den och ville bara vara i famnen och tutta hela tiden. De ordnade med fika, hängde upp min tvätt, plockade ur diskmaskinen, fixade mat.

När de åt kraschlandade både jag och liten på soffan. Liten har sovit sedan dess med ett kort avbrott för lite tuttande och blöjbyte. Nu börjar det bli dags att vakna igen, säger mjölkbaren. Ajajaj.

Jag undrar vem som kommit på att nyfödingars hormoner säger till dem att det är på natten man ska vara vaken och äta och på dagen man ska sova som om man vore medvetslös. Den personen skulle jag vilja ta ett snack med. Men det blir nog snart bättre. Med tanke på hur länge hon var vaken idag på eftermiddagen kan man hoppas på en natt med lite mer sömn.

För övrigt njuter jag av att inte längre vara gravid. Bara en sån sak som att kunna raka benen och bikinilinjen! Och smörja in sig efter duschen! Och kunna använda händerna igen. Och nästan komma i mina vanliga skor. Det är skönt att ha pinnar till ben snarare än stockar. Gravidshortsen är på tok för stora, men mina vanliga shorts är fortfarande för små, det är väl enda nackdelen såhär en vecka efter nedsläpp – jag har inget att ha på mig. Det och att min extremlåga blodtryck nu återvänt. Jag är inte van, jag blir helt matt och svimfärdig mest hela tiden. 

Nu kommer snart Kärleken hem. Då blir det mys för hela slanten!