Lätt eller svårt

Idag har det varit lätt att vara Elviras mamma. Hon har sovit och sovit. Jag har fått väcka henne för blöjbyte och mat. I natt var det inte så lätt. Då sov hon max 1½ timme i sträck, sen var hon vaken 1½ timme och åt, bajsade, sprattlade, hade ont i magen om vartannat. Hela natten. Det blev inte många timmars sömn för mamman, nej.

Idag har jag hunnit duscha, äta, vattna, diska, handla, bädda, plantera två plantor, sova på soffan. Jag har suttit i gungstolen på verandan och ammat och druckit lemonad. Liten har haft bara blöjor på sig idag.

Såhär mysigt har vi haft det idag:

P7020003

I natt ringde telefonen kl 00.30. Det var ett hemligt nummer. Det är nog Kärleken, tänkte jag. Det var det. Han började konversationen med: “Bli inte orolig nu…” Ett utmärkt sätt att göra någon orolig! Jag trodde det hade hänt honom något, att han ringde från sjukhuset, värre skadad än med en bruten tumme den här gången. (Vådan i att vara “polishustru”.)

Han fortsatte: “Har du inte låst ytterdörren och bilen bör du gå ut och göra det nu. Det är två beväpnade personer på flykt från ett mordförsök och de sågs senast på en gård i närheten av vår gård.”

Hur knasig är man inte när man blir lättad av såna nyheter? Förmodligen jätteknasig.

Samtidigt som vi pratade greps personerna, så jag behövde inte ligga och lyssna efter mystiska ljud.

Idag gjorde vi en snygg grej, jag och Kärleken. Han håller på och tränar för intagningsprov för en annan anställning. Han lyfter skrot och springer och jag vet inte allt han gör. Jag blir matt bara av att tänka på det. Idag fick jag agera vikt. Han låg på rygg på golvet i hallen och jag satte mig gränsle över hans höfter med benen lyfta. Så lyfte han mig genom att höja sina höfter och ha axlar och hälar i golvet.

Han stånkade, stönade och pustade. Jo, för jag är inte så lätt längre. Har fortfarande 10 kg kvar att tappa. (Ska man inte rasa i vikt av att amma? När börjar det i så fall?)

Ytterdörren var öppen (det har varit VARMT idag) och just när Kärleken stånkat klart och vi fnissade över hur dumt det där förmodligen skulle se ut och hur dumt det skulle låta om någon hörde, så kom det ett harklande och ett försynt “hallå” utifrån.

Jag kastade mig upp och ut, alldeles svettig. Det var hyresvärden som kom för att diskutera ett eller annat. Vad han trodde att vi gjorde där inne på hallgolvet medan lillan sov i vagnen… Hahaha!

Jaha, och här kommer lite bilder från midsommarhelgen:

P1000034

Barnvagnspromenad nere på landsvägen

 

P6250029

Midsommarfika i trädgården

 

P1000044

Så här ser vårt hus ut såhär på sommaren

 

P1000091

Sommar och sol i Bullerby-idyllen. Partnern läser tidningen i solen vid vedboden

 

P1000084

Vi var också på utflykt till Wiks slott…

 

P1000071

… och barnvagnen var med såklart

 

 

P7020005

Liten kulting vill inte vara med på bild :-D

 

Midsommaren 2010 kan sammanfattas med denna bild:

P1000087

 

PS. Nej, jag drack inte vin, men lite folköl slank ner. DS
PS igen. För den som inte är insatt i spädbarnsvärlden: Den där grönvita mojängen är en babyvakt. Ungefär som en walkietalkie, så man hör om bebisen vaknar och skriker när man inte befinner sig på exakt samma ställe. Och den där vita runda prylen är av typ bomull. Den lägger man i bh:n för att man inte ska söla ner kläderna med läckande mjölk. DS igen