Dygnsrytm

Jag undrar om Viran börjar få ordning på sin dygnsrytm. Äntligen. Två nätter i rad har hon sovit utan att vakna mellan 1 och 6. Fem timmar i sträck! Natten till igår sov hon dessutom 22-01 och 6-9. Snacka om utvilad mamma!

Tyvärr fortsätter kinkandet ganska mycket på dagtid. Jag tror det ofta är magen som spökar. Hon vill inte ligga ner, inte sitta upp, inget är bra. Och när det kör i magen tror hon att hon är hungrig och vill bara ha mer och mer mat, vilket ger ännu mer ont i magen. Eller kaskadspyor så det blir mjölk precis överallt.

Och när hon är kinkig och skriker vill man lugna henne, man bär, vyssar och vaggar. Så somnar hon, då blir hon tyst och nöjd. Men alldeles för pigg på natten. Så fort hon är vaken på dagtid så gnälls och kinkas det. Svår balansgång det där.

Men BabyBjörn är en höjdare! Hon gillar att åka i den och jag får båda händerna fria, jag kan äta, laga mat, vattna blommorna, hämta posten. Ja, till och med gå på toa. Fast duscha får jag vänta med tills pappan är hemma.

Igår gjorde vi “stan” i Enköping. Det första vi fick göra var att gå ner till alkisbänkarna vid ån och mata barnet som skrek i högan sky genom hela stan.

Sen blev det apoteket, H&M (där vi hittade den tuffaste bodyn med tillhörande mössa med AC/DC-tryck. Den köpte vi såklart.) och en glass på torget. Vi tog en tur ut till Bredsand och kollade. Njä, det är inget ställe som tilltalar mig. Då gillar jag Alstabadet här hemma bättre.

Det enda trista just nu är den här förbaskade huvudvärken som jag dragits med i tre dygn. Kaffe och Alvedon och massage, men inget hjälper. Och särskilt mycket kaffe kan jag inte dricka, max ½-1 kopp. Annars får jag ont i magen och Viran också.

Nu är Kärleken ute med Viran en stund innan han åker till jobbet. De borde snart komma in. Dags att ta itu med kinkig bebis igen