Sömnlös

Herregud, Jesus och hans ömma moder Maria. Var får barnet all energi ifrån?! Hon är vaken dygnet runt nu. Jag skojar inte. Små tupplurar på en halvtimme-timme ett par gånger per dygn bara. Sen är hon vaken. Vaken, vaken, vaken.

Jag tackar de högre makterna att hon åtminstone inte skriker. Hon är bara… vaken. Ligger och skrattar, jollrar, kvittrar som en liten fågel. Då tänker man att: tja, hon kan ju få ligga där och vara vaken själv. Men se, det går inte. För det är inget kul att skratta, jollra och kvittra som en liten fågel om ingen ser eller hör på.

Så då är det bäst att gapa tills man fångar någon av de dödströtta föräldrarnas uppmärksamhet.

Jag lovar, vi har provat varenda knep i boken. Vagnpromenad, babybjörn, köra bil och resten av repertoaren. Ja, hon somnar. Men när man stannar vagnen eller bilen eller knäpper av sig babybjörnen slår hon upp sina skiffergrå och så är man på ruta ett igen.

I natt sov hon mellan 22 och 23. Sen 2.30 till 3.30. Och därefter 4.30 till 7.30. Och 8-10. Därefter har det varit full rulle hela dagen. Tills nu kl 14, nu halvslumrar hon lite på soffan.

Jesus. (Jag slår vad om att hans ömma moder Maria inte behövde vara vaken på nätterna tillsammans med honom, han sov säkert sött från dag ett och skrek nog aldrig. Nästa gång ska jag också föda en Messias.) Jag längtar tills den här fasen är över. Det känns trist att ragla omkring som ett fyllo här hemma och inte orka ta sig iväg någonstans, inte ens orka vara ute i trädgården i det härliga vädret.

Men så fyrar hon av sina leenden och allt är förlåtet och glömt och man orkar vara vaken en natt till :)