Helt plötsligt

Det händer saker på bebisfronten. Helt plötsligt, över en natt, kan hon saker hon inte kunnat förut.

Tidigare i veckan kunde hon helt plötsligt ta tag i en leksak med båda händerna och stoppa den i munnen. Dagen innan låg hon och skällde på sakerna hon inte fick tag i.

Helt plötsligt är babygymmet skoj. Hon kan ligga där bra länge och roa sig själv. Skönt, tycker jag. Man känner sig lätt låst när man måste roa bebis hela tiden, hur mysigt och roligt det än är.

Babysittern är också rolig helt plötsligt. Särskilt om man sätter den framför kylskåpet. Då sitter hon där och pratar med kylskåpsmagneterna och korten vi har uppsatta. Hon kan sitta där länge utan att tröttna. Så länge att jag hinner laga mat och duka.

I förmiddags satt hon i babysittern medan jag åt frukost. Hon pratade högljutt med böckerna i bokhyllan och prasslade med sin prasselbok. Nu ligger hon i babygymmet och pratar med hunden som spelar saxofon :)

Från att gilla att titta på tv är hon nu besatt av tvn. Det utnyttjar jag. För hon gillar fortfarande inte att ligga på mage och träna nackmusklerna. Men om jag lägger henne på mage på soffan måste hon lyfta på huvudet för att se tvn. De korta minutrarna hon orkar hålla upp huvudet är den tiden hon får se på tv. Ok, när jag måste prata i telefon och hon är kinkig. Då får hon också titta på tv.

På sjukdomsfronten går det också framåt. Elvira är som vanligt idag, förutom att hon är hes som en liten kråka och snorig. Själv har jag huvudet fullt av snor och är mer död än levande.

Imorgon och på måndag är Kärleken ledig. Då ska jag försöka hinna med att baka kakor och bullar till dopet som är om en vecka.

Nu har Elvira somnat, så jag ska passa på att sova en stund jag med.