Dop

Imorgon bär det av norröver till Jämtland. Tösabiten ska ju döpas på lördag. Det mesta är packat, jag tror inte jag har glömt något viktigt.

Dopklänningen finns redan på plats hos Elviras farföräldrar. Det är samma klänning och Kärleken och hans syskon döptes i och alla Elviras kusiner på Kärlekens sida är också döpta i den.

Doptårtor är beställda och fikabrödet ligger i frysen. Klänningen till mig och smycken och skor är nerpackade.

Elvira har varit väldigt mycket vaken de senaste dagarna, så även idag. Nu mot kvälleningen blev hon så himla trött att hon somnade helt själv i vagnen. Jag la ner henne där för att kasta i mig lite mat. Hon låg och smågnällde och lekte med sin prasselbok. Helt plötsligt blev det tyst. Då hade hon somnat. Med boken över ansiktet.

Hon vaknade och grät hjärtskärande 45 minuter senare. Jag bar och tröstade, stackars liten snyftade och pep en bra stund. När hon tröstsnuttat en stund somnade hon i mitt knä. Det har inte hänt sen hon var nyfödd. Jag väckte henne och satte på henne pyjamas och tänkte kanske få henne att sova för natten. Hon hann somna innan vi ens kommit upp för trappen. Klockan 19! Det är rekord om det håller i sig. Elvira är en riktig nattuggla! Jag försöker få henne att somna tidigare nu. Försöker öht få någon form av rutin på hennes sov-, vaken- och ätvanor. Det tror jag alla mår bra av. När vi kommer tillbaks från dopet ska jag ta itu med det på allvar.

Vad ska jag nu göra med resten av kvällen? Dricka en kopp te och äta äppelpaj, kanske? Eller lyssna klart på talboken jag håller på med? (John Ajvide Linqvists “Lilla stjärna” – sjukt läskig och obehaglig och fantastiskt bra! Läs!) Kanske både och?

Förtydligande

För er som inte har lösenordet till mina skyddade inlägg: Nej, jag är INTE gravid igen (tack och lov!). Förra rubriken syftar på att Elvira har på sig en body med kanelbullar på. Klart att bullen som var i ugnen ska ha en bull-body!

Jag har inte kommit på andra tankar vad gäller syskon till Elvira. Varför göra en till när vi fick den bästa på första försöket, liksom ;)