Nu så

Phew, vilken vecka! Nu hoppas jag kunna sitta en stund vid datorn.

Måndagen tillbringade vi hela dagen i bilen på väg hem från Jämtland. I tisdags var jag hos barnmorskan och satte in en kopparspiral (det är fan sant – inget gör ont mer sen jag fött barn). I onsdags var jag hos min doktor. Och igår var vi på öppna förskolan på babysången och gjorde sen en tur till Barnens Hus för att sätta sprätt på ett presentkort.

Det låter kanske inte så mycket, men när man har en bebis så är ett uppdrag per dag fullt tillräckligt, har jag märkt. Särskilt när det tar en halvtimme att köra in till stan och en halvtimme att köra hem igen. Och när man dessutom haft en bebis som varit som besatt, helt personlighetsförändrad, i två dagar, så har det inte varit en promenad i parken.

Oh well, dopet var det.

Mamma och bror kom upp med tåget på lördagsmorgonen, så jag var och hämtade dem på stationen. Dukningen hade vi gjort klart redan dagen innan och kaffebrödet tog jag upp ur frysen. På förmiddagen åkte Kärleken och hämtade tårtorna som vi beställt. Vi gjorde oss i ordning, gudfar kom och vi åkte allesammans till kyrkan.

IMG_2003

Vädret på Frösön 18/9

 

IMG_2005

Frösö kyrka

Där väntade en vidunderligt vacker bukett från Gudmor Linda som tyvärr inte kunde vara med vid själva dopet.

IMG_1996

Dopklänningen kläddes på bebisen och när kyrkklockorna slutat ringa och musiken började spela gick vi in tillsammans med prästen.

Vi hade träffat prästen och pratat lite dagen innan och bland annat valt psalmer.

IMG_1971

Du vet väl om att du är värdefull, Lilla liv (passande med tanke på hennes andranamn), och Tryggare kan ingen vara

 

Jag hade tårar i ögonen. Min fina, underbara familj. Mamma, bror, sambo och bebis och “svärfamiljen”. Prästen var jättebra och dopet var fint. Elvira somnade i pappas famn strax innan det var dags för vattenskvättningen. Hon vaknade till lite när prästen tog henne, men somnade sen i Gudfars famn.

Efteråt var det fotografering av bebis, familjen och bebis, familjen, gudfar, präst och bebis och tillsist tog prästen kort på hela församlingen.

Det skulle vara bröllop i kyrkan efteråt och en trumpetare övade uppe på orgelläktaren. Elvira sov, brydde sig inte alls om all uppståndelse.

Sen blev det kalas! Vi hade så mycket fikabröd och tårtor att det hade räckt med hälften. Men är det kalas, så är det!

P9180015

Fin tårta. Och god var den också!

Elvira fick så mycket presenter! Den ena finare än den andra.

P9180014

Gosedjur, album, smycken, böcker, en himmelens massa pengar av mormödrarna, en egen liten handmålad stol med Bamsemotiv, också den av mormödrarna. Av farföräldrarna fick hon en tavla.

IMG_2040

Tavlan har hängt i farföräldrarnas vardagsrum och jag har tittat på den varje gång jag varit där. Jag tycker den är så underbar. Och nu fick Elvira den! Jag började gråta.

Festföremålet själv tog det lugnt. Hon vandrade från famn till famn, somnade till ibland i oväsendet som 19 gäster åstadkommer, pratade med alla släktingarna.

IMG_2025

Här i samtal med faster. Dagen till ära fick hon ett hårband med en liten fjäril i :) Söt som ett socker, var hon!

När alla gästerna hade gått var vi helt slut. Vi städade upp lite och svärmor satte igång med middagen. Som om vi var hungriga… ;)

Gudfar var med och åt middag och vi satt och snackade bra länge. En efter en blev vi trötta och gick och la oss. Elvira somnade redan kl 20. Tillsist var det bara Kärleken, bror och gudfar som satt kvar uppe och tjattrade och drack öl och vin.

På söndagen ville vi visa mamma och bror omgivningarna. Vi tog oss först till Frösötornet och tittade på utsikten. Därpå åkte vi ut på Andersön och strosade ner till bryggan. Vi körde via Hara och Hackås till ett av mina favoritställen på jorden; Forsaån. Det är ett magiskt ställe! Väl värt den besvärliga vandringen!

P9190024

Foton gör inte stället rättvisa!

P9190021b

Elvira åkte babybjörn med pappan som inte vill vara med på bild.

Vi var ute precis hela dagen och när vi kom hem vankade suverän älggryta. Tyvärr gick mammas och brors tåg på kvällen, så vi körde ner dem till stationen och sa hejdå. Och dagen därpå åkte vi hem, som sagt.

Bilder från själva dopet vill jag inte lägga ut här, de kommer i ett skyddat inlägg.