Vilken skillnad!

Gröt och magsovning på dagtid är grejen! Vilken skillnad!

Jag trodde jag drömde när bebisen sov i nästan två timmar i vaggan igår på dagen. Det har inte hänt sen… urminnes tider. Och det var utan kämpande, gråt, skrik och frustration. Elvira var trött, men vaken när jag la ner henne i vaggan. Jag vaggade lite, buffade blöjbaken och sen somnade hon. Och sov som sagt i två (!!) timmar.

Vilket självklart resulterar i en bra mycket nöjdare, gladare och piggare bebis. Och dito mamma.

Visserligen springer jag och tittar på henne ungefär hela tiden, men bara en sån sak som att hinna plocka ur diskmaskinen, hämta ved, gå på toa eller bädda sängen är så mycket värt!

Och i natt. Jag säger bara det! I natt!

Jag börjar från början. Med kvällen. Hon var så himla, himla hungrig. Inte att undra på, eftersom hon knappt ätit något på hela dagen. En hel portion gröt klämde hon i sig. Inte nog med det, hon käkade tomt i båda mjölkförpackningarna också.

Jag såg två scenarion framför mig. Det ena var att hon sov gott många timmar i sträck. Det andra var att hon var vaken hela natten med magknip.

Det blev scenario ett.

Första vändan sov hon visserligen bara en timme, men det räckte med lite tröstande för att hon skulle somna om. Sen sov hon tre timmar. Vaknade alltså strax efter 23. När jag matat henne gick jag själv och la mig. Fick sova nästan tre timmar innan nästa matning. Äschdå, tänkte jag, det blir väl matning varannan eller var tredje timme ändå i natt.

Men nej, hon somnade om runt 2 och sov till 7!!!

Då väckte hon sig själv och oss genom att jollra i sömnen. Hur sött är inte det?!

Hon fick lite mat och somnade om till 8.20.

Magsovning och gröt är grejen. På natten sover hon fortfarande på rygg, då vågar jag inte låta henne sova på mage. Men eftersom hon sover bättre på dagen är hon inte så hysteriskt övertrött och olycklig, vilket i sin tur ger bättre nattsömn. Och så kombinationen med gröt på kvällen.

*glad, pigg och harmonisk mamma*