Skogens konung

Åhå, vilken dag jag har haft!

Den började med amerikanska pannkakor med lönnsirap samt massor av presenter. Elvira och pappan var helt galna och köpte en sproilans ny laptop till mig som jag sitter och knappar på i soffan just nu. Kärleken är verkligen inte riktigt klok!

Sen skulle vi ut på äventyr. Jag fick bara order om att klä mig varmt och sätta på mig gummistövlar. Sen bar det iväg i Saaben, hela familjen. Vart vi åkte? Jo, vi tittade på skogens konung. Åh, det var så himla kul och mysigt och häftigt! Elvira var måttligt imponerad, hon satt i babyskyddet och var trött och sur.

När vi klappat älgar åkte vi hem och där vankades fransk chokladtårta som Kärleken varit uppe och bakat i natt. Mums! Det var sång och tårtljus och hela faderullan.

På kvällen var vi bjudna på Halloweenkalas i Storvreta. Jag tvivlade på att vi skulle få bebisen att sova där, men tänkte att vi kunde ju göra ett försök i alla fall. Trött var hon så det räckte. Elvira var utklädd till polis (såklart), Kärleken var utklädd till Fantomen och jag hade på mig nån form av krona på skallen och en svart klänning. Inte vet jag vad jag skulle föreställa… Den onda drottningen i Snövit, kanske?

Elvira brydde sig inte om alla läskigt utklädda människor, men att försöka få henne att somna var ju dömt at misslyckas. 10-15 barn i åldern 0-5 år som lever rövare i ett lyhört hus… Jag och Kärleken turades om att försöka få Elvira att sova, den som för tillfället inte bar på bebis passade på att äta och socialisera lite. Men efter två timmar tycke jag bara så synd om Elvira som var så trött, men inte kunde komma till ro. Hon grät stora tårar och mammahjärtat brast en smula.

Så vi åkte hem. Gissa vem som somnade som en stock i bilen? Och som sover gott i sin säng nu. Mammas lilla hjärtegryn.

Nu sitter vi i soffan, äter mer chokladtårta och bara myser.

Jag tror bannemej att det här är den bästa födelsedagen jag någonsin haft. Jag vet ingen som har det så bra som jag! Blomma av mamma och partnern, presenter och kort av svärföräldrarna, en drös sms, mail och telefonsamtal. Paket på posten av bästvännen, present och pengar i av mamma och Partnern. Och så min älskade Kärlek och min underbara dotter som förgyller min tillvaro. Varje dag är ett äventyr, ett underbart äventyr, fyllt av kärlek och skratt.

Så mycket, mycket kärlek! Hur kan man älska såhär utan att gå sönder eller vaporiseras. Men det går ju. Det är uppenbart.