Klappad och klar

2½ timme på stan idag och klapparna är inhandlade. Skönt att vara klar!

När jag kom hem satt jag på vardagsrumsgolvet och slog in klappar, lyssnade på Frank Sinatras jullåtar, åt knäck och Mozartkulor medan brasan knastrade i kaminen och Kärleken spelade tv-spel. Kan man det bli mysigare?!

Magen mår bättre, men inte bra.

Usch, på stan är det massor av tiggare. Bland annat en kvinna utan tänder som satt på knä mitt på gågatan med en mugg i händerna och sa “please” om och om igen till förbipasserande.

Vad ska man göra?! Jag känner skuld och skam när jag bara går förbi, samtidigt som jag blir arg för att de här människorna utsätter mig för det. Enligt Kärleken, som ju är insatt i det hela, handlar det oftast om utländska organiserade gäng som kommer hit enbart för att tigga. Pengarna som man ger dem, går direkt till de som organiserar det hela, de som tigger får endast en bråkdel.

Men vad ska man göra? Det är ju en form av människohandel och det vill jag inte ställa upp på. Samtidigt tycker jag verkligen hemskt synd om dessa tiggare.

Men, nej. Jag ger inga pengar till dem. Ser jag en a-lagare eller hemlös som säljer tidningar ger jag en slant eller köper en tidning.

Hur gör ni?