Diverse

Åh, vad ska jag skriva nu då?

Jobbet
Det har varit två bra dagar på jobbet och en kass. Torsdagen var usel! Typ alla var sjuka och det var en sabla röra ute på polikliniken, alla sprang omkring som yra höns och jag visste knappt vem jag var. Dessutom kom det in en jäääävligt sjuk hund med tillhörande superchockad djurägare som jag trodde skulle få hjärtinfarkt och dö. Det var bara att kavla upp ärmarna och sätta igång – det fanns ingen annan veterinär där. Såatteh. Jag fick störa i pågående möte, lugna djurägare, prata med kollega där hunden varit tidigare, försöka organisera ultraljud och operation och inskrivning och allt administrativt samtidigt som doggen låg och närapå dog.

Pust!

Men när jag gick hem igår, så levde den. Det var nog inte så farligt som det verkade.

Jorå, men sen så körde det ihop sig, kan man säga. Jag vill inte gå in på vad som hände, men ibland blir jag bara så FÖRBANNAT LESS på att vara den som alltid få ta skit från höger och vänster och uppifrån. Som tur var inte nerifrån. För sköterskorna är alla gullungar och pussgurkor! Love y’all! Och när folk som inte ens har med saken att göra kommer och lägger sig i och ger mig skit, så blir jag så less att jag måste dunka näven i väggen och gråta en skvätt av ren frustration! Jag vänder bannemej ut och in på mig för att göra så bra jag bara kan och när högsta hönset säger HOPPA, så hoppar man! Man vågar inte annat. Och när man då hoppar får man skit från nån annan som inte har ett dyft med saken att göra.

Tur som sagt att sköterskorna är raringar och peppar och gör mitt jobb lite enklare.

Och så fick jag pris och lov från två djurägare den dagen, också. Det hjälpte, det med. Tråkigt bara att det ska vara lättare att ta åt sig av skiten än av det goa.

Sömnen
På måndag har jag fått tid hos BVC-psykologen för att tala om hur vi ska få gulliganen att sova bättre. Jag hoppas hon har något bra att säga som vi inte redan hört och som vi inte reda testat.

Men idag, hör och häpna, så har Elvira sovit som en liten gris. Hon sov två timmar i stöten (!!!!) mitt på dagen. Det har inte hänt sen hon var spädis! Och när hon fått sin flaska i sängen ikväll och jag gick därifrån låg hon och stökade och gnydde en stund, sen somnade hon. Helt ensam. Och sen dess (tre timmar sen nu) har jag inte behövt gå upp en enda gång! Ja, hon har vaknat och gnytt och ropat några gånger, men bara ett par minuter och sen har hon somnat om. Själv. Jag har stått i trappen – beredd på en brandkårsutryckning, men har kunnat gå ner igen efter en liten stund.

Och DET har typ aldrig hänt.

Snälla, snälla, snälla, säg att det här är början på en trend!

Jag tycker så oändligt synd om min älskade lilla unge när hon ser ut som om hon blivit överkörd av en ångvält när hon vaknar på morgonen för att hon sovit ungefär lika dåligt som jag. Idag var hon så trött att hon fick ett par, tre riktiga tantrums på förmiddagen. Hon blev helt hysterisk när jag klädde på henne. Och när hon blev tvungen att lägga ifrån sig sin leksak när vi skulle äta. Och när hon inte fick banka på fönstret för att jag måste gå på toa.

Puh!

Den där ungen har en vilja av stål! Och envis som en åsna! Herregud, jag vet inte om jag vill vara med när hon har sitt tvåårstrots!

Nähä – gulliganen sover ju, så jag ska väl göra det samma. Det gäller att passa på. Ju.