No pooping in the pool, please

För en timme sen var det läggdags för Elvira. Jag stålsatte mig – det var min tur att stå för nattningen.

Vi masserade, myste framför kaminen, bytte om, myste lite till, kramades och pussades en väldig massa. Jag riktigt kärleksbombade henne.

Sen la jag ner henne i sängen, hon skrattade och ville leka, men jag bara stopade om henne, pussade henne på pannan och sa god natt och sov gott, hjärtat.

Jag gick ut och stängde dörren. Höll andan och väntade på vrålet. Som aldrig kom. Hon låg och stökade och vände på sig några gånger. Sen blev det tyst.

Noll minuter och noll sekunders skrik. Inte ens ett litet gnäll! Det var nu en timme och 10 minuter sedan. Hon sover än. (I vanliga fall brukar hon vakna och skrika 30-45 minuter efter första insomnandet.)

Jag vågar fortfarande inte ropa hej.

För idag har stackars ungen min inte alls varit pigg och glad, bara gnällt och gråtit och varit trött. Jag gissar på att det är sviter efter gårdagens vaccination.

Inte ens babysimmet var kul idag. Hon ville bara plaska litegrann och simma efter den lila fisken, men inte åka karusell eller hoppa från kanten eller nåt sånt som hon annars tycker är kul. Hon bara gnällde, grät eller skrek. Så hon fick plaska och simma efter lila fisken, helt enkelt.

Just ja, natten till idag.

Jovars, den var rätt okej. Hon sov oroligt på kvällen och förnatten. Kärleken var uppe två gånger under natten, sista gången han var uppe, klockan 2.20, fick hon 1 dl välling. Sen sov hon till 7.45.

Det är nästan 5½ timme!

Sist det hände var när hon var 3 månader gammal. Alltså snart fem månader sedan.

Ändå vågar jag inte ropa hej. Jag räknar iskallt med bakslag. Allt annat vore mirakel och jag tror egentligen inte på mirakel. Jag har svårt att koppla av och njuta, är rastlös och orolig i kroppen, vill helst bara vanka omkring. Dumt va?! Varför inte njuta så länge det varar, liksom? Varför ta ut bakslag i förskott?

Men vad ska man göra på kvällen när man inte behöver springa som ett skållat troll upp och ner för trappen 3-10 gånger på 4 timmar? Kanske allt det där som jag längtat så efter? Läsa, lägga pussel, se klart på DVD-boxarna vi lånat och fått… Sova… Öva på att göra småsyskon till Elvira … ;)

Nu är det 1 timme och 20 minuter sedan hon somnade och babyvakten tiger still…